Endast medaljregn dag två på SM

2016SM Motala startLördagens soliga väder i Motala resulterade i ett nytt medaljregn till Stockholm Speedskaters. Inlines SM på rundbana avslutades med 300 m och 10.000 m (33 varv) för seniorer män, 300 m, och 5000 m för seniorer kvinnor samt 300 m, 500 m och 5000 m för veteraner. Avslutning med stafett (16 varv).


På 300 m segrade Jacob Jansson från SK Skrinnaren Malmö tätt följd av Anders Lindström på en andra plats, David och Lars åkte in på en nionde och tiondeplats, Staffan följde efter på 14e plats.

Moa Belaieff Kronborg tog guld både på 300 m och 5000 m damer.

Ulf Haase säkrade upp veteranklassen med guld både på 300 m, 500 m och 5000 m i överlägsen stil.

På 10.000 m som är en poängtävling stod Jacob Jason återigen som segrare. Här får de två första åkarna två respektive ett poäng vartannat varv. Om åkaren blir varvad måste han kliva av. Efter 9-10 varv var klungan nere i sju personer med David och Lars i klungan. David höll sig framme och plockade poäng medan Lars fick nöja sig med flera tredje placeringar som inte gav några poäng. SK Skrinnaren Malmö körde taktiskt och positionerade sina åkare vid poängvarven. När det återstod 5 varv var det bara 6 åkare kvar med David väl i täten och Lars ca 12s efter. Tätgruppen varvade 6e mannen i klungan. Jansson var ett halvt varv före David som kom in på andraplats men vart nerflyttad till tredjeplats eftersom tredjemannen hade samlat in fler poäng. Lars var ett halvt varv efter och passerade mållinjen på femteplats men blev också nerflyttad pga. färre poäng än sjättemannen som blev varvad av klungan.

På stafetten gjorde Anders en kanonstart och tog ledningen. Speed gjorde en kortväxling och var i täten under två varv. Efter ett par mindre perfekta växlingar var Speeds lag ca 7s efter Motala AIF. Skrinnarana “Malmö Speed” ledde betryggande. När det återstod två växlingar började Speed hämta in försprånget till Motala och hade stafetten varit något varv till hade en andraplats inte varit omöjligt. Nu blev det en tredjeplats ca 3s efter Motala AIF.

Sammanlagt resulterade andra dagen i 8 medaljer på rundbana SM för Stockholm Speedskaters åkare!

Grattis till alla åkare och varmt tack till arrangörerna Motala AIF

Resultat http://www.inlinesweden.se/globalassets/svenska-skridskoforbundet-inline/resultat/2016/inlines-sm-motala-160609.pdf

2016 SM Motala Herrar
2016SM Motala Dam Veteran