Provåkning på Barkaby Flygfält“…så lät kallelsen och det blev en utflykt värd att göra! (av Björn Dyvelcrona)

Skinande sol, en lätt bris och fågelkvitter ramade in ett fantastiskt område värt att utvecklas. Tyvärr missade nog många tillfället då det lades upp kvällen innan men jag hoppas och tror att det blir många fler tillfällen. Själv är jag helt såld på området då jag ser att det finns potential. Asfalten är acceptabel att åka på men bör uppgraderas. Nu fanns det områden med lite grus och jord som bör sopas inför sommaren.

Förklaring till kartan:

Under dagen dök det upp två RC-flygare som för närvarande har sitt flygområde vid 1 men ska flyttas till 2 pga Bromma Flygplats. Vid 3 finns ett stort inhägnat område. Vid 4 håller skärmflygarna till, de dras upp med kabel.

Guide till Barkarby Flygfält

Guide till Barkarby Flygfält

 

Om man är nybörjare på inlines har jag svårt att se att det finns ett bättre område att börja lära sig teknik för man får tid att hitta flytet och bromssträckan är väl tilltagen…skulle man ändå känna för tygbromsen så är det bara att åka ut och lägga sig i gräset.