SM mästaren kommer från väst

Nils Wilhelm Björn Maraton SM
Dagens Maraton SM 50 km på Norrviken blev en taktisk triumf för Trollhättan. Björn Drakenward jobbade hårt och vann en imponerande tredje plats. Snabbast i mål var suveräne Nils van der Poel följd av ytterligare en Trollhätteåkare Wilhelm Ekensskär. Grattis Björn till en fin bronsplats! Ganska snart stod det klart att guldet skulle hamna i väst men det var många som ville slåss om tredjeplatsen. Efter 7 varv av 10 tog Björn ett fast grepp om den platsen och åkte ifrån meriterade Peter Resar på medvindsträckan och när han vände upp mot vinden var Resar stekt och Björn kunde befästa sin plats ganska enkelt in i mål. Speedskaters Lars Henriksson och Patrik Permats kom på femte respektive 6 plats.

I klassen damer elit var det två tävlande som hade sällskap hela loppet, Karolin Palmertz från Södermalms IK och Marie Ramse från Stockholm Speedskaters. Segrande ur denna spurtstrid gick Karolin och vann därmed damklassen.

Speedskaters dominerade på startlinjen och knep många fina medaljer i respektive åldersklasser:

Herrar 35-44: Segrare Dan Sundberg IF Thor

Herrar 45-54: Segrare Rickard Malmström IF Thor, silver Magnus Björk Södermalms IK och brons till Speeds Lasse Kärkkäinnen

Herrar 55-64: Segrare Peter Weiss Stockholm Speedskaters, silver till Michael Henning Speedskaters och brons till George StÖ¼bben Södermalms IK

Tack Sollentuna skridskoklubb & domare Nisse Larsson för ett fint genomfört SM och ett gott arrangemang!
DSC_0154 (600x389) (2)
Trollhätteåkarna smider planer bakom ryggen på Björn.
DSC_0149 (600x394) (2)
Marie försöker skaka av sig Karolin och vi ser alla hur bra det går.

Fler bilder finns i Galleriet.