Rapport från Copenhagen Inline Challenge 2015

Copenhagen inline challenge

Eskil har skickar en rapport från Copenhagen Inline Challenge som gick av stapeln den 8/9.

Det årliga maratonloppet i södra Köpenhamn gick i år av stapeln söndagen den 6:e september. Sex sjukilometers varv runt Amager-fältet (uttalas &#8221Ammahr&#8221), tre varv för halvmaran. Stockholm Speedskaters representerades av 6 deltagare i marathonklassen (42,7km).
Eftersom att det hade regnat kraftigt under natten och morgonen på tävlingsdagen, var förvirringen stor om det skulle väljas torrväders- eller regnhjul. Några mindre regnskurar åtföljda av solstrålar timmarna innan starten gjorde  inte valet enklare. Vi enades dock om att chansa på torrvädershjul, vilket visade sig vara rätt val.
Till hela tävlingen hade 543 deltagare anmält sig. I marathonklassen var det 313 anmälda, 265 kom till start och enbart 223 fullföljde hela loppet.

Klockan 13:30 gick starten, norrut i stark motvind. Nytt för i år var att starten hade flyttats en dryg kilometer söderut, till Metro-stationen DR-byen (söder om de tre rondellerna på östra sidan). Detta gjorde att deltagarna slapp att direkt efter start trängas in i de två snabba 90-graders svängarna åt vänster (för vändning söderut).
Under loppet rullade det på bra söderut, men norrut gick det plågsamt långsamt. Ingen ville ligga först och dra i klungorna. Körde man själv, var det lägsta möjliga position som gällde. Som exempel på motvinden kan nämnas att jag, efter att ha stannat efter målgången, (med vinden i bröstet) började att rulla baklänges.
Trots det, med facit i hand, en väldigt trevlig, rolig och lärorik tävlingsdag i Köpenhamn.   /Eskil

Vann gjorde August Teodor Haugen från Sandefjord SK i Norge (M18-29) på tiden 1:11:16.

Stockholm Speedskaters tider;

Namn                             Grupp          Bruttotid      GrpPlc   TotPlc

Eskil Andersson        M 40-49 år        1:29:17            7       36

Johan Rinman           M 30-39 år        1:32:35           7       51

Arne Arvidsson         M 60-99 år        1:50:18            8      105

Hanna Florgård        F 40-49 år        1:55:50             6      117

Clas Florgård            M 60-99 år        2:07:05          15      150

Zoran Kataric            M 40-49 år          DNF               –         –

 

http://www.copenhageninlinechallenge.dk/

https://www.facebook.com/copenhagen.inline.challenge