Strålande tider på MaratonSM i Tidaholm

2015 SM Tidaholm H Huvud
Medaljskörd i Tidaholm för Speedskaters!. Herrar elit vanns efter en spurtuppgörelse av Johan Håmås tätt följd av Staffan Bergvall och Jocke Fernström. Strax efter kom Björn Drakenward och Henric Wangel. Damer Elit vanns inte oväntat av suveräne Helena Gustafsson. På andra plats kom Anette Arvidsson som vann en spurtuppgörelse mot Marie Ramse. I klass H45 segrade John Dahl. Guld till Speedskaters även i H55, Ulf Hasse imponerade och tog hem segern. Totalt var det 8 deltagare från Speedskaters som tog sig till start och mål i Tidaholm. Vägen dit kantades av vattenplaning och ösregn men när bilarna rullade in mot Tidaholm sprack himlen upp och en svag sol kämpade mot regnet och stod pall. Fina förhållande väntade de laddade deltagarna som rullade iväg domarens ledarbil då starten var placerad i en nedförsbacke som avslutades i en 90 gradig vänstersväng. 40 inlinesåkare satte fart och ganska snart delades vi upp i olika fartgrupper, banan var nästa torr och vinden härligt svag. Första gruppen splitrades snabbt då Jocke Fernström drog i väg och lämnade Johan, Staffan, Helena, Björn och Henric en klunga några hundra meter bakom sig. Så förblev det i 35 km då klungan bestämde sig för att köra i kapp soloåkaren. Det blev en strid uppför målrakan som Johan gick segrande ur. Stort grattis Johan till ännu en fin seger!
Stort Tack till Tidaholms SOK Sisu för ett fint arrangemang och ett härligt lopp i bra väder.

2015 SM Tidaholm D

Helenas tid var hennes tredje bästa maratontid! 1.13.31 imponerar. Marie blev slagen med en knapp sekund av VO2 Anette Andersson. Surt sa räven.

2015 SM Tidaholm +45

Efter att ha fått mjölksyra efter 5 km återhämtade sig John snabbt och knep guldet efter en fin spurt på målrakan. Grattis John!

2015 SM Tidaholm +55

H55 vanns överlägset av Ulf Haase! Vi kan inte annat än imponeras när man kör ett maratonlopp en vecka efter sin tvåveckors tour i Europa där han tillrygga lade 1800 km på inlines.

Resultat_Tidaholmsloppet_2015-1