Tävling! eller bara en härlig genomkörare? Nu på onsdag 10/12

stockholmsjakten-lag.jpg Stockholmsjakten är en tävling över 15 varv på Ö–IP med masteråkare  (Jonas Schön),  som håller tempot de första 12 varven (ca 10  minuter). Alla deltagare startar samtidigt och får inte passera mastern som åker först och anger klungans tempo. Tempot kommer att vara lugnt till en början för att successivt öka. Efter 11 varv ringer en klocka som anger att man är inne på sista varvet med master. Från att man nästa gång (efter klockringningen) kommer till start-/målområdet gäller fri fart i 3 varv. Först i mål vinner. Den som blir varvad kan fullfölja loppet för att få en placering, men det måste ske på ytterbanan så att det inte stör snabbare åkare. Åkaren måste då själv hålla reda på antal varv och visa målfunktionärerna att han går i mål genom att räcka upp höger arm före målgång. Alla intresserade är välkomna att delta. Samling kl. 18.45 Uppvärmning startar kl. 19.00 eller när onsdagstävlingen är slut. Starten går kl. 19.10. Anmälan är kostnadsfri. Mingel och prisutdelning direkt efter loppet. Skicka din anmälan till compete@speedskaters.se, eller anmäl dig senast kl. 18.30 på plats.