Vinst varje gång (uppdaterad: bilder)

Gruppbild Dalarna Bont Inline Challenge

Vilket startfält som stod på linjen vid den första maratonetappen i Bont Inlines Cup! I strålande solsken i natursköna Dalarna startade stora delar av Sveriges inlineselit för att strida om förstaplatsen.

Som avslutning på Falulägret 2014 fick ett tjugotal åkare fick njuta av en 4 km fin asfaltsträcka längs sjön Varpan som åktes till man uppnått 40 km. Snabbt bildades en relativt stor förstagrupp som höll ihop nästan halva loppet. Fyra starka åkare ökade tempot ytterligare och då bröts klungan upp i flera mindre åkgrupper. Helena Gustafsson, David Hjalmarsson, Lars Bäcksholm och Dala Activs nya stjärnskott Andreas Johansson höll ihop ända in till upploppsrakan (som var lång). Helena gick in som segrare, därefter kom Lars B. Som trea “dundrade” Speedskaters egen David Hjalmarsson in över mållinjen, starkt jobbar av David som precis kommit igång med säsongens inlinesåkning. Speedskaters hade flest deltagare i tävlingen och många gjorde fina insatser. Platserna sex till tolv kneps av klubbens åkare. Tävlingen avslutades vid Bergsgården med en priscermoni utöver det vanliga. Alla fick pris från det digra prisbordet. Hela resultatlistan finns på Dala Actives hemsida.

Dagen innan, på lördagen, tävlades det i sprint 400 m på Lugnet. Tävlingen var en del av Falun Outdoor Games. Vädret var lika för alla men tyvärr av det mer tråkiga slaget. Natten och morgonens regn gjorde underlaget halt och alla fick hålla tungan rätt i munnen. Dala Active hade snickrat ihop en nyskapande startordning, en härlig blandning av både herrar och damer i olika åldrar. Alla fick åka två heat. Efter det första heatet kvalade man in med sin tid till finalomgången. De fyra bästa, Helena G, Eva Lagrange, Magnus Widmark och Stefan Lindblad från Speed slogs i A-finalen. Helena och Magnus fajtades hårt om första platsen, även här vann Helena. På tredje plats kom Eva. I B-finalen presterade Moa strålande.  Resultatlistan från lördagens sprint.

Stockholm Speed tackar Dala Active för tre fina dagar och förstklassigt tävlingsvärdskap. Vi kommer väldigt gärna tillbaka.

Tack alla ni som gjorde vårt tränings- och tävlingsläger möjligt.

Start Bont Inline Challange
Starten i Dalarna Bont Inline Challenge. Foto: Moa Kronborg.


Dalarna Bont Inline Challenge
Sommarskön omgivning. Foto: Moa Kronborg.


P1070094 (600x449)
Alla vägar bär till Dalarna. Foto: Moa Kronborg.


Spurtstrid
Kampen om den ärorika sjätteplatsen. Foto: Moa Kronborg.


P1070150 (600x451)
Micke och Eskil lade kampen åt sidan och gick tillsammans över mållinjen. Foto: Moa Kronborg.


Falun 2014-05-30, cykelvelodromen i Främby industriområde. Mobilkamerafoto: Ulf Haase.
Falulägret fredag: Cykelvelodromen i Främby industriområde. Mobilkamerafoto: Ulf Haase.


Falun 2014-05-30, cykelvelodromen i Främby industriområde. Mobilkamerafoto: Ulf Haase.
Falulägret fredag: Cykelvelodromen i Främby industriområde. Mobilkamerafoto: Ulf Haase.


Falun 2014-05-31, halkbanan. Mobilkamerafoto: Ulf Haase.
Falulägret lördag: På halkbanan. Mobilkamerafoto: Ulf Haase.