Berlin Inline Halbmarathon. Zuper!

Berlin halvmaraton Björn Drakenward
Tre tävlingsugna Speedskatare tog sig i söndags an halvmaran i Berlin, Christina, Janne och Björn Drakenward. Här följer Björns egen beskrivning av loppet. “Full fart från start. Första 3 km var snittet över 40 km/h. Jag släppte täten direkt, mest för att jag inte ville chansa och senare bli avhängd. Det visade sig vara en aning dumt då vi ca 1 km före mål kom ikapp en stor klunga med 30 åkare som kom in på 34:50 – 36:00. Farten i min klunga var hög i början men under resten av loppet var det inga problem att hänga med. Eftersom alla försöker hänga med de riktiga elitåkarna är starten avgörande och det gäller att ta och hålla bra placeringar från första kilometern. Senare går det inte att förbättra sin placering mer än inom den grupp man åker med och min grupp var bara på ca 12 pers varav jag slog 9 i spurten. Banan var superfin, mycket lättåkt, bra asfalt, breda vägar. Att åka i en liten klunga var inga som helst problem. Alla höll sin plats och var med och drog. Enda svåra stället var ett kortare avsnitt (200 m) med kullersten men det gick också bra. Felix Rijhnen vann på 31:34. Mycket nöjd eftersom detta var säsongens första tävling och säsongens tredje pass på inlines. Status: #64 plats av 1.900 åkare, 36:03 för 21.1 km = 35.1 km/h i snitt (nettotiden var 35:45). Borde gå att åka minst en minut bättre (+36 km/h), dvs vara inom 10% från eliten.”

Christina körde in som nittonde i sin klass. Jannes chip krånglade men gick i mål tillsammans med Christina. Snyggt kört alla tre och för de som vill träna distansåkning till nästa långlopp har Ekerös cykelbanor inrapporterats som grusbefriade.

Vill även i dessa tävlingssammanhang nämna Lars Henriksson och Michael Henning som höll klubbens fana högt under SK Winners avslutningstävling den 15 mars som stängde istiden, nu är asfaltsäsongen ordentligt öppnad.