Efter ett omtumlande SM på road mitt i Halmstad under fredagen fortsatte SM tävlingarna på den fina tracken i Varberg under lördagen. På fredagen var det Björn Drakenward som var vår stjärna och tog silver. Henric körde bra men stod som vanligt för underhållningen :-). Ni har väl sett inslaget på SVT.
På lördagen var det Speeds damer som plockade medaljer. Vår ordförande Christina Wahlstedt som modigt ställde upp i veteranklass och tog guld i följande distanser 300 m, 500 m och 5000 m samt tävlingens yngsta deltagare Moa Kronborg som tog sina guld på samma distanser men i klassen damjunior.
Moa tävlar fortfarande i ungdomsklass men fick tillåtelse att gå upp i juniorklass på detta SM. Dessutom hade Moa näst snabbaste tid på 300m av alla damer på tävlingen.
Björn och Henric åkte på bra men det var för tuff konkurrens och för lite erfarenhet av att åka på track för att kunna placera sig. Vi behöver en track i Stockholm helt enkelt.
Dagens tävlingar avslutades med stafett. Speedskaters lag med  Björn, Henric och Moa körde på riktigt bra och kom inte sist. Ö–vriga lag bestod övervägande av starka killar som verkligen trycker på i växlingarna, vilket inte Björn kunde göra på Moa för då hade hon flugit ut över sargen och när Moa växlade till Henric så puttade hon honom en bråkdel i jämförelse med andra lag. Tävlingen var tuff och det gick både fort och var trångt på banan. Riktigt roligt och spännande att se på.
Varberg bjuder på en fin och välskött track, underbara cykelbanor längs havet med fin asfalt samt ett härligt sommarliv. Boendet var väldigt fint med havsutsikt  både på Fästningens vandrarhem och Aplvikens camping . Vi kan varmt rekommendera detta för både semester och inlinesträning.
Bästa tack till arrangörer och funktionärer, Mattias Hadders på Skridskoförbundet och Varbergs Rullskridskoklubb med Dennis Bengtsson i spetsen. Grattis till alla andra som också tog medaljer !

Resultat från tävlingarna finns på SM veckans och Varbergs Rullskridskoklubbs hemsidor.

Några bilder från SM-helgen. Foto: Janne Andersson

1

Inför starten, SM 10 000m i Halmstad, publik i massor samt live TV.

2

Första varvet. Knixig bana, medsols, översteg i högerkurvor.

19

Henric

20

Björn i täten

22

Björn Drakenward, glad silvermedaljör på SM 10 000m.

25

Christina, 300m sprint

26

Moa, 300m sprint

30

Guldmedaljör

31

Moa, guldtjej

32

Mera guld

33

Björn Drakenward. SM silver 10 000m.

29

Dennis.

Vi tackar för ett lysande arrangemang som vanligt.