Karlstad Stadslopp

Karlstad_2011 intro Foto Thomas Lundqvist
Karlstad stadslopp, en mil inlinestävling mitt i Karlstad. Visserligen inte alltid toppenasfalt men vad gör det när det finns orkester och en evig hejarklack runt hela loppet. Startfältet bestod av allt från elit till barn (totalt ca 250 åkare). Det gick fort för tätklungan. Några starka inlinesåkare nöjde sig inte med att bara åka inlines utan deltog också på det en mil långa löploppet direkt efter.
Klubbar från Karlstad, Västerås, Hagaström, Göteborg, Malmö, Oslo, Dalarna anslöt till träning på tracken som Helena Gustavsson hade bjudit in till. Man tränade både på lördagen efter loppet samt på söndagen och alla körde slut på sina sista krafter.

Grattis till Helena Gustafsson och Johan Olsson för seger i dam respektive herrklassen. Johan Olsson vann även herrmixklassen. Grattis även till Ida Hallberg (15år) som vann damernas mixklass.
Stockholm Speedskaters placeringar:
8. Moa Kronborg 24.07(Moa gjorde sitt första långlopp och är nöjd med insatsen trots ett fall)
9. Mimmi Belaieff 26.00
Resultatlista finns här.
Nästa år borde vi vara fler som åker till denna roliga tävling och att ta chansen till att träna på tracken. Ni hänger väl med?
Stort tack till arrangörer och funktionärer i Karlstad samt till Helena!