Vikingarännet 2013. Foto: Peter Brunberg.

Årets upplaga av Vikingarännet startade från ett mulet Skarholmen i ett furiöst tempo. Medvinden satte sin prägel på detta rekordsnabba Vikingaränn. Patrik Permats som efter gårdagens seger i Sollentuna loppet hade planer på att inte ställa  upp ångrade sig när han fick känna vinden i ryggen. Det var bara att stänga av känslan av rostig hals och ömma lungor. Första milen höll tätklungan nära 40km/h i snitt. Efter medvind kommer motvind så även på rännet, Gorran efter vändning bjöd på motstånd. Isen efter Krusenberga och ner mot Erisksund var trög och fostrande. Här väntade en landpassage på cirka 1,8 km.
Det var efter den som Sonny åkte ifrån holländaren som i godan ro knöt skorna innan avfärd mot Sigtuna och Roparudden. Men en värlsdrekordhållare på 1500 m skakar man inte av sig så lätt. Sonny fick nöja sig med en andra plats i mål. Patrik slogs om en tredje plats men fick se sig slagen på mållinjen av SM mästaren Peter Resar. I damklassen vann Eva Lagrange över Karolin Palmerz-Cerne efter att de två slagit följe större delen av loppet. Sista milen in mot mål drog Eva ifrån och gick segrande in i mål. Speedskaters var väl representerade under dagens lopp. Några ställde upp som farthållare och då  årets upplaga bjöd upp till fina förhållanden gick det fortare än planerat för samtliga men vi tror alla var nöjda.

Resultat och tider kommer här.

Vikingarännet 2013 Patrik Permats. Foto: Peter Brunberg.

Patrik i stenhård upploppsfight mot Peter Resar. Foto: Peter Brunberg.

Vikingarännet 2013 Lars Henricsson. Foto: Peter Brunberg.
Lars tar ut de sista krafterna. Foto: Peter Brunberg.

Vikingarännet 2013 Sven Rudberg Rickard Holmberg. Foto: Peter Brunberg.
Sven och Rickard höll ihop, men hur gjorde de på landpassagerna? Foto: Peter Brunberg.

Vikingarännet 2013 Prispallen. Foto: Stefan Lindblad.
Erben Wennermar högst upp flankerad av Sonny Peterson och Peter Resar på andra respektive tredje plats.

Vikingarännet 2013 Damprispallen. Foto: Stefan Lindblad.
I damklass segrade Eva Lagrange före Karolin Palmertz Cerne och Marie Ramse kom in som trea.

Vikingarännet 2013 Mats Cederblad. Foto: Peter Brunberg.
Mats en av de ruskigt raska farthållarna. Foto: Peter Brunberg.

Vikingarännet 2013 Klaus Carlander och Eskil Andersson. Foto: Stefan Lindblad.
Klaus har sugit musten ur sina medåkare eller missat med blåbärssoppan. Eskil verkar inte rädd.