Vikingarannet 2011 Foto: Eje Tilfors.Sollentunaloppet 2011. Foto: Peter BrunbergVikingarannet2012 2: Foto Peter Brunberg

UPPDATERAT: Norrvikens isbana har idag lördag varit fri från vatten, endast lite fnas annars en bra yta under rådande blidväder rapporterar Christina och Janne som klev av vid femtiden ikväll. Isen kommer även plogas/skrapas av före kl 09:00 pga vår klubbaktivitet. Tack :-). Så imorgon kör vi enligt plan och vill du inte köra tempoloppet så är du givetvis lika välkommen ändå. Eventuellt kommer Siljanskate närvara på förmiddagen för provåkning av skridskor. SLUT.

Nu på söndag har vi klubbmys och marathoncup avslutning på Norrvikens fina plogade bana. Samling kl 09:00 vid skridskotullen. Tag gärna med egen varm dryck och nåt gott att äta. Det finns även varm saft och korv med bröd att köpa i tullens kiosk.

Marathoncupen går in i sitt slutskede med avslut denna helg. Det har varit en intensiv vecka med 4 lopp på 8 dagar i Stockholmsområdet med fina Speedframgångar. Siljanskrinnet utgår ur cupen och vi lägger till en egen liten tävling “Speed tempo” nu på söndag istället  som är ett individuellt tempolopp med ett varv om 14 km på Norrviken. Vi glider ut för ett lugnt uppvärmningsvarv  varv ca 09:15 i grupper med jämnstarka åkare och beräknas starta det individuella varvet ca kl 10:00. Beroende på hur många åkare vi är så skickar vi iväg en åkare var 30:e eller 60:e sekund. Drafting (dvs att ligga på nåns rygg) är inte tillåtet. Vi har tidtagare på plats. Ett bra tillfälle att testa sin snabbhet över lite längre distanser på fin is och i svag vind enligt senaste prognos. Efter Speed tempo loppet så samlas vi vid tullen för fika, prat och mys.

Alla medlemmar som deltagit i vinterns tävlingar som ingår i marathoncupen har fått poäng och en komplett poängställning hittar du under fliken Tävlingar. Just nu leder Marie Ramse damernas cup före Christina x 2. I herrarnas cup är det hela 30 personer som har deltagit i ett eller flera av vinterns naturislopp. Vilken klubb slår det 🙂 Cupen leds av Björn Drakenward följt av Lars Henriksson och Mikael Mattsson. En oskriven cupregel är bl a att den som organiserar cupen och sätter reglerna får vara med men utom tävlan 🙂

Väl mött på söndag!