Jormas minneslopp – en blivande klassiker

Jormas minneslopp 2013. Foto: Stefan Lindblad.
Minnesloppet på Ö–IP kunde fått en bättre start. Efter dagens rikliga snöfall hade isen antagit en sträv yta som gav loppet en extra krydda. 11 man på startlinjen och 1 kvinna, Speedskrinnarna var i klar majoritet. När startskottet gick for Donald iväg som Masterfarthållare det första varvet av 50. Redan från varv 48 bildades en förstaklunga som åkte ihop en stor del av loppet. Först i mål var Marie Ramse – damernas lopp var 40 varv. Första klungans tempo var ryckigt och avvaktande men sista varven drog Jean-Charles Mattei, Patrik Permats och Björn Drakenward iväg från de övriga.Efter ett sista ryck kunde Mattei glida först över mållinjen följd av Permats och därefter klöv Drakenward mållinjen. Tack Sollentuna Skridskosällskap för en väl genomförd tävling i goda vänners lag. Läs mer om loppet här.

Jormas minneslopp. Foto: Stefan Lindblad.

Jormas minneslopp. Foto: Stefan Lindblad.
Nästa gång då…… Patrik gratulerar segraren Jean-Charles