Vikingarannet 2011 Foto: Eje Tilfors.marathon-sm-2013. Foto: Björn Larsson.Sollentunaloppet 2011. Foto: Peter Brunberg

Välkommen att deltaga I Stockholm Speedskaters nyinrättade och roliga Marathoncup. Alla medlemmar kan vara med i denna cup, kvinna som man, motionär som elit, med eller utan licens. Cupen ska vara kul och en extra sporre för att få våra medlemmar att åka fler lopp i år. Att åka Sveriges olika välarrangerade naturislopp är kul oavsett ambitionsnivå och ett högre deltagarantal håller både tävlingarna och skridskosporten vid liv och därmed även de plogade banorna som vi så gärna vill ha under snörika vintrar.
4 naturis tävlingar ingår i Cupen samt ett varvlopp på Ö–IP. Man får räkna den erhållna poängen från de 3 bästa tävlingarna man själv kört. Har du kört endast en eller två tävlingar så är det ok det med. Flest poäng vinner och vi kör minst en herr- och damklass. Alla får poäng och poängen får man dels för den totala placeringen i loppen samt för den individuella placering man får bland klubbmedlemmarna. Mer info kommer på hemsidan om poängutdelning. Generös prisutdelning till vinnarna, bästa ”prestation” samt utlottning till deltagare kommer att ske under klubbanketten i vår.

Aktuella tävlingar (kan ändras om ev nåt lopp blir inställt):
3:e feb Krogrännet (endast efteranmälan på plats)
6:e feb Varvlopp Ö–IP, D 40 resp H 50 varv  (anmälan SNARAST till lengus@bredband.net, ange namn och klubb)
9:e feb Sollentunaloppet
10:e feb Vikingarännet
17:e feb Siljanskrinnet

Bonuspoäng:
Som farthållare av Vikingarännet så erhåller man 5 poäng vid ankomst Hässelby Strand.

Handicap:
Som icke helårs licensierad åkare erhåller man 5 poäng. Detta för att ge motionsåkarna ett litet välbehövligt försprång.

Läs mer om poängberäkning under Fliken Tävlingar

Med andra ord inget att tveka på. Anmäl dig till Cupen samt givetvis till de tävlingar du tänker åka i år. Skicka ett mail till compete@speedskaters.se om du hade tänkt att deltaga i Cupen. Cupen är mer som en rolig grej internt i klubben och inte något blodigt allvar så låt dig inte skrämmas av allt ”tävlande” och poängberäkningar. Det här kan bli hur kul som helst.

Väl mött på isen!! Patrik Permats