Speedskaters i Copenhagen Inline Challenge

Henric Wrangel och Klaus Carlander representerade Sthlm Speedskaters i Köpenhamn i helgen. 656 anmälda tävlade i halv- och helmaraton i närmast idealiskt väder. Henric tävlade i topptäten och placerade sig som sjua med tiden 1:16:43. Själv placerade jag mig som 62:a med tiden 1:31:23. Henric fick en bra start med tåget, som stannade mitt på bron från Malmö och med allt vad det innebär av stress. Uppvärmingen fick Henric genom att ta på sig skorna i stan och åka full fart till somatroph hgh starten med 15 min. till godo.

Banan var bra, en njutning att åka. Jag åkte i grupp på ca 10 pers, ca 30 åringar från flera olika danska klubbar. Det som slog mig var att klungtekniken var obefintlig. Det var high chaparal för hela slanten. Jag tänkte på hur viktigt det är med rutin i klungåkning. Mycket krafter gick åt att parera en klunga som levde ett livligt liv. Köpenhamns maraton är klart värt att åka – nästa år igen.

Klaus Carlander