I 12 timmar runt och runt

Tjugo lag hade anmält sig till årets Sweden 12H Roller, ett tävlingslag och ett motionslag från Stockholm.
De rödsvarta speedkläderna kontrasterade väl mot den våtsvarta asfalten då regnet silade ned under morgontimarna när vi startade. Att ta översteg i kurvorna var inte att tänka på innan solen försiktigt kom fram mitt på dagen. Vilken känsla att våga ta skäret fullt ut. I det skedet hade Henric Wrangel försökt göra det för tidigt med en hjärnskakning som resultat. Vår bästa åkare föll bort. En slarvig räkneövning ger tillhanda att vi har just tappat minst 6 rundor bara genom de sekunder som Henric vinner varje runda gentemot oss andra.

Tävlingen hade nordisk karaktär genom flera danska lag och några norska deltagare – som kunde sin sak. Ett roligt inslag var tjejerna från Gothenburg roller derby. Långsamt, långsamt men ihärdigt gjorde de sina rundor. I år var inte Stockholms Speed i Falkenberg för att vinna, utan för att njuta av rolig åkning och samvaro. Vad är viktigare än det?

Fler bilder finns här.

Foto Klaus Carlander
Starten går kl. 08.00