CarlMagnus Lundberg vann M50 i Jurmala (14 km)

Här är CarlMagnus rapport från tävlingen:

Tävlingen gick i Jurmala, Lettlands största badort, söndagen den 5/8. Flög till Riga, tog bara en timme. Bodde sedan i Riga ett par dagar innan tävlingen. Åkte med tåget ut till Jurmala, vilket tar ungefär en halvtimma. “Ryssvärmen” som inte orkade över Ö–stersjön den här sommaren låg kvar så det var åskvarmt, men inga regnmoln och solen var framme som tur var (ovädret kom dagen efter, varade i en timme med översvämningar och knäckta trädgrenar över vägarna som följd…).

Banan var 14 km lång och det fanns två olika distanser att välja på, 42 (tre varv) och 14 km på avstängd bilväg genom skogen och förbi sommarstugorna på “halvön”. Det var i stort sett bara två långa raksträckor på 7 kilometer med ett fåtal kurvor, och inga backar att tala om. Asfalten var kanske lite grov, men jag tyckte helt ok ändå, lättåkt. Några farthinder att ta hänsyn till fanns också, innan övergångsställen, för den vanliga biltrafiken när det inte var tävling.

Jag anmälde mig till den kortare distansen som gick sist av de två tävlingarna tidigt på eftermiddagen. Sammanlagt deltog 399 i de båda tävlingarna. Det fanns också tävlingar för barn.

Att tävlingen gick ute vid kusten var också ett plus, det var bara att kasta sig i havet efter målgången, 22 grader varmt i vattnet. Den här gången fick jag kliva upp prispallens översta plats i klassen 50+. Till min förvåning fick jag ta emot en stor pokal, 30 cm hög, som jag sedan fick dra med mig i mitt minimala bagage resten av resan genom baltikum :-). Dessutom en flaska champagne (som jag gav bort till funktionärsbordet), ett presentkort på motsvarande 250 kr till en sportaffär i Riga (omvandlades senare till några mindre inline-prylar) och ett diplom. Vinnarna i varje 10-års klass fick detsamma.

Tävlingen var mycket välorganiserad, med bl.a. mat och fina priser efteråt. Vinnaren i elitklassen 42 km fick t.ex. 500 Euro.

Hälsningar
CarlMagnus

Tävlingsdetaljer: Spice Rollerblade 14 km, 175 herrar deltog
CarlMagnus Lundberg åkte på tiden 30.24.70. Här finns resultatlistan

20120821-071553.jpg

20120821-072532.jpg

20120821-072626.jpg