Högsta betyg – Rapport från kartingbanan

Henric Gocartbana Uppsala. Foto: Stefan Lindblad.
Henric visade hur kurvorna skulle exekveras. Foto: Stefan Lindblad.
Den omtalade och mytiska motorbanan dold i upplandsterrängen skulle äntligen utforskas.

Vädret var som vanligt mycket ostadigt och när nio åksugna Speedare skulle lämna huvudkommunen för färd norrut började det  prognosenligt duggregna, eder svors och en kontroll med värden gav facit sol 🙂 och färden fortsatte mot Hovgården. Henric mötte upp vid bommen in till motorstadion och efter någon kilometer på bedrövliga vägar mer lämpade för crossmotorcyklar än bilar låg den där, inbäddad i grönska, 850 meter sotsvart slingrande perfekt asfalt. Vi kastade på oss utrustningen för en första smakbit. Vi var målösa, otroligt!

Magister Henric samlar eleverna. Foto: Stefan Lindblad.
Henric förklarar hemligheten. Foto: Stefan Lindblad.

Ystra speedare åkte varv på varv och ganska snart var ansiktsfärgen ett par nyanser rödare än tröjorna. Magister Henric manade till samling och visade kalvarna hur banan skulle bemästras. Efter några varv i rygg på Henric åkte vi några rundor där råd till förbättringar gavs. Mörka moln hoppade sig på himlen så rasterna fick vänta. En liten tävling med tidtagning hanns precis innan dropparna började falla och det blev ett naturligt korvgrillningsavbrott. Henric bjöd på en hembakad kaka till dessert för att mätta de glupande speedarna som regementsenligt inte lämnade en smula efter sig. Innan den första korven var klar hade regnet upphört och då fotbollen säkert skulle refereras bestämde vi raskt att förbränna kakan direkt med lite växlingsövningar samt ett till tidtagningsvarv när benen skrek och bad om nåd. Kvällen började lida och så våra kroppar.
Stort Tack Henric för att du visade oss denna pärla, vi kommer gärna tillbaka.

Marie Mimmi gokartbana Uppsala. Foto: Stefan Lindblad.
Marie fick riktig snitts på de för alla skridskoåkare fruktade högerkurvorna. Foto: Stefan Lindblad.

Michael gocartbanan Uppsala. Foto: Stefan Lindblad.
Micke var helt säker på att han ville ha en sådan här bana på tomten. Foto: Stefan Lindblad.
Lars gokartbanan Uppsala. Foto: Stefan Lindblad.
Lars har fått smak på det här med asfalt. Foto: Stefan Lindblad.