Reseberättelse och bra resultat

Prag 2012 intro Foto CarlMagnus Lundborg
Prag. Foto CarlMagnus Lundberg.

Det kom en reseskildring från Europa av CarlMagnus Lundberg:

“Började med att flyga till Berlin 12/5, tog sedan första bästa tåg söderut till Cottbus där ett halvmarathon skulle gå dagen efter. Starten gick klockan 11.00 på förmiddagen i lite småkyligt väder, men utan regn som tur var. Tre varv på en bana som var lagd på landsväg med fin asfalt i utkanten av staden. Antalet deltagare var 144, flest från det tyska närområdet förstås, men också från Polen och Tjeckien. Mest imponerande var en åkare i klassen 70+ som körde sträckan på under 41 minuter. Med var också skridskoåkerskan Claudia Pechstein, Tysklands mest framgångsrika vinter-olympier genom tiderna, hon vann naturligtvis damklassen, trots nära 5 minuter sämre tid än hon hade förra året.

Dagen efter kom sommarvärmen tillbaka. Så nästa tävling i Prag söndagen därpå, 20/5, gick i strålande sol med 25-30 grader. En av 5 deltävlingar som ingick i tjeckiska inline-cupen (Life Inline Tour). Den här gången gick tävlingen också på avstängd bilväg, i Karlin-området 3 tunnelbanestationer från Prags centrum. Man kunde välja på två sträckor, 21880 m eller 11040 m. Valde den kortare sträckan p.g.a. värmen och att jag var ganska sliten efter alla vandringar och andra aktiviteter jag gjorde under veckan på resan ner till Prag. Underlaget var ok, men det fanns små hinder på banan i form av ojämn asfalt ibland och ett par brunnslock, men allt var ändå väl markerat med krita, så det var ingen större fara. Av 156 på startlinjen fullföljde 126, så några fall inträffade ändå hörde jag. 126 var också antalet som gick i mål på den längre sträckan. Blev överraskad med att få kliva upp på pallen vid prisutdelningen och ta emot en silvermedalj (+ diverse presenter), i klass M50 :-). De tre första i varje åldersgrupp fick pris.”

Grattis till silvermedaljen!

Prag 2012 2 Foto CarlMagnus Lundborg