All inclusive i Motala – Rapport från lägret den 13-15 april

Motalaläger 2012 topp: Foto Klaus Carlander
Läger med internationell prägel. Foto: Klaus Carlander.

Årets upplaga av det efterlängtade Motalalägret blev en 3 dagars träningshelg som bjöd på både nya trevliga bekantskaper och krävande övningar.

Vi var över 80 personer som anlände fredagen den 13 i hällregn. Lyckliga över att få träna inomhus i hallen med det  nästan overkligt släta underlaget. Det var inlinesåkare från såväl Sverige som Danmark och deltagarnas ålder varierade från 7 till 70 år.

Motalalägret 2012 alla Foto Klaus Carlander
Speedskaters i Motala. Foto: Klaus Carlander.

Från Speedskaters var vi 18 entusiastiska åkare som hade kommit till Motala för att träna teknik och utbyta erfarenheter från andra klubbar. Leif Axelsson som var huvudtränare bjöd på ett proffsigt arrangemang med många nya övningar och gamla godingar som kändes som nya. Fartfyllda pass varvades med lek och mer avancerade teknikövningar.Efter regn kommer alltid solsken, så även i Motala, vilket möjliggjorde tre härliga sessioner utomhus.

Uppvärmning Motalaläger Foto Klaus Carlander
Innan träning hade vi något nytt som kallades uppvärmning? Foto: Klaus Carlander.

Vi blev väl omhändertagna av tränarstaben och deras snälla fruar som bjöd på god mat. Inkvarteringen låg med bästa strandläge, dock kändes det inte som att man vill doppa tårna i Vätterns klara, kalla vatten.

Tack Motala AIF för en toppenhelg, vi kommer gärna tillbaka.

Motalalägret 2012 2 Foto Stefan Lindblad
Bröderna Hjalmarsson visar positionering i klunga. Foto: Stefan Lindblad.

Motalalägret 2012 3 Foto: Klaus Carlander.
Ö–verstegen såg bättre och bättre ut för varje varv. Foto: Klaus Carlander.