Pulsträning med Mikael Mattsson

Lyft din träning till en ny nivå! Idrottsfysiologerna Mikael Mattsson och Filip Larsen berättar under en föreläsning den 14 februari hur du med hjälp av din puls kan styra konditionsträningen för att uppnå optimal prestation och undvika skador och överträning. Föreläsningen arrangeras av Stockholms Idrottsförbund.

Mikael och Filip, båda medicine doktor i fysiologi vid Karolinska Institutet och GIH, är författare till den nyutgivna boken Pulsträning. Boken innehåller de senaste forskningsrönen inom området och ger förslag på hur du som idrottare och/eller tränare kan träna.

Mikael är dessutom Speedmedlem och duktig skridsko- och inlinesåkare, med många fina långloppsplaceringar.

Under föreläsningen får du förslag på hur du praktiskt kan genomföra pulstester och analysera pulsfiler. Föreläsarna förklarar även den grundläggande fysiologin bakom kroppens anpassning till träning och svarar på frågor.

Mikael och FilipDSC_0164

VAR: GIH, lokal TS2, Lidingövägen 1 (vid Stockholm Stadion)
NÄR: 14 februari, kl. 18.00 – 20.00
KOSTNAD: 100 kr. Fika + ett exemplar Pulsträning ingår i anmälningsavgiften
ANMÄLAN: senast den 7 februari via www.sisuidrottsutbildarna.se/stockholm
INFORMATION: Sandra Ohlson, tel: 08-627 40 90, sandra.ohlson@stockholmsidrotten.se
Lena Skärhult, tel: 08-699 62 40, lena.skarhult@sisuidrottsbocker.se