Resultat från rundbane-SM 28-29 januari

SMveckan topp

Första dagens tävlingar på skridsko-SM i Ö–stersund vanns av Johanna Ö–stlund, Hagaström, samt Johan Röjler, SK Winner. Damerna körde 500 m + 3 000 m; herrarna körde 500 m + 5 000 m. Karolin Palmertz Cerne är den enda som representerar Stockholm Speedskaters i dessa tävlingar; hon kom 9:a resp. 6:a av 11 startande.

Vi gratulerar även Speedmedlemmen David Hjalmarsson, som tävlar för SK Winner på skridsko. Han kom 5:a av 17 startande på 500 m, och knep bronset på 5 000 m!
Sveriges enda internationellt aktiva elitinlinesåkare, Helena Gustafsson, har gjort en satsning på hastighetsskridsko och imponerade med ett brons och ett silver. Grattis!

Söndagens tävlingar fortsatte med 1 500 m samt masstart 5000 m (dam) resp 10 000 m (herr). Johanna Ö–stlund & Johan Röjler fortsatte dominera och vann alla sina distanser. Karolin kom 8:a på bägge distanserna, och kom 6:a i den sammanlagda resultatlistan.

Helena Gustafsson knep ytterligare ett silver och ett brons, och blev 2:a totalt, medan David Hjalmarsson blev utan medaljer på söndagen och slutade 4:a totalt. Han blev dock dagens mest omtalade skridskoåkare genom att gå loss på 10 000 m-loppet; som mest ledde han med ett halvt varv framför klungan. Bra kört David!

Kolla in masstartsloppen på SVTPlay.