Datum för Vikingarännet och Sollentunaloppet

Datumet för Vikingarännet är nu fastställt till 19 februari.
Det innebär att Sollentunaloppet kommer att gå helgen efter, den 26 februari.

Info om Sollentunaloppet från Sollentuna SK

En nyhet i år är att tävlingsklassen, 42 km, fått status som Distriktsmästerskap i Skridskomarathon för Ö–stSvenska skridskoförbundet. Det betyder att åkare från Gotlands, Södermanlands, Stockholms, Västmanlands, och Upplands Idrottsförbund kan vara med och tävla om DM-medaljerna. Det kostar inget extra att delta i DM men man måste vara anmäld till Sollentunaloppets tävlingsklasser, A för herrar och B för damer och inneha tävlingslicens från Svenska skridskoförbundet.
Anmälan och information om Sollentunaloppet finns på loppets hemsidaAnmälan till görs per mejl fram till fredagen den 17 februari. Om du efteranmäler dig till Sollentunaloppet, vilket kan göras vid startplatsen dagen före och på morgonen som loppet körs, måste du ange att du även ska delta i DM när du anmäler dig.  Mer info om tider för efteranmälan finns på inbjudan och hemsidan. Inbjudan DM Skridskomaraton 2012

Sollentunaloppet har även motionsklasser för 42 och 14 km samt en ungdomsklass upp till 13 år som kör 7 km. I år finns även en lagtävling i motionsklasserna.