Resultat från 12 H Inline Challange – nu med fler foton

falkenbergteam intro Foto Jon Jogensjö
Foto: Jon Jogensjö.

Sthlm Speedskaters deltog med fyra lag i årets tolvtimmarstävling på motorbanan i Falkenberg. Vi ställde upp med tre lag i tävlingsklass och ett i motionsklass. Totalt deltog 7 lag i tävlingsklass och 12 i motionsklass, dessutom fanns det en soloklass samt rullskidsklasser, så det var fullt med folk på banan.

Vädrets makter var nådigare än förra gången vi ställde upp i denna tävling (2009); vi slapp både den jobbiga motvinden på uppförsrakan och den regnhala banan. Det resulterade i solbränna, snabbare varvtider och större antal varv totalt för lagen. Tyvärr hade vi lite oflyt med sena avhopp pga sjukdom, så lag 2 och 3 körde med bara fem deltagare och lag 4 hade en halvkrasslig Arne som bara deltog på eftermiddagen.

Vi gick ifrån 2009 års framgångsrika taktik med att ha två jämnstarka lag som körde ihop för vinsten, och körde istället ett mer traditionellt upplägg med ett förstalag som kämpade om segern med Team Rollerblade. Det framgick dock ganska snart att dom hade ett starkare lag än vi, och när halva tävlingen hade gått gav vi upp kampen eftersom dom ledde med 3 varv redan. Vi hade en trygg ledning på 9 varv till lagen efter oss, och kunde därför låta lag 1 hjälpa lag 2 att slåss med Dala Active Skaters om den ärofyllda femteplatsen istället. Det blev en nytändning för alla när lagen körde ihop, och varvtiderna började klockas med större fokus igen 🙂

Efter ett gäng snabba varv med lag 2 i rygg på lag 1 så var vi ikapp Dalas ledning med 1.5 varv. Lagen fortsatte samköra tills ledningen kändes trygg, sedan fick lag 1 friköra ett par snabba varv på slutet för att säkerställa att förra årets banrekord på 215 varv slogs.

Resultat tävlingsklass
1. Team Rolleblade Blå   224 varv
2. Sthlm Speedskaters 1   217 varv
3. Varberg RSK 2   206 varv
4. RollerVikings 1   203 varv
5.  Sthlm Speedskaters 2    200 varv
6. Dala Active Skaters   198 varv
7. Sthlm Speedskaters 3   178 varv

Motionsklassen vanns av Team Rollerblade Röd på 189 varv. Sthlm Speedskaters 4 slutade på tionde plats med 170 varv. Fullständig resultatlista finns här. Laguppställning samt antal varv/person finns här (det är helt fel på lag 2: Måns=Sven Mårten=Måns, Lars=Michael, Michael=Stefan, Stefan=Lars. I lag 3 kördes Henrik Malmborgs varv av Christer Ohlsen).

Detaljer om Svens & Patriks arrangemang av resan finns på Members Area. Rapporten från 2009 års tävling finns här.

Vi gratulerar Team Rollerblade till vinster i bägge klasserna, samt Staffan Bergvall som vann soloklassen!

team Falkenberg Foto Jon Jogensjö
Team Stockholm Speedskaters efter målgång. Foto Jon Jogensjö.

12H prisutdelning Foto Måns Diedrichs
Prisutdelning inlinesklassen. Foto: Måns Diedrichs.

Här är ett urval av Klaus Carlanders bilder – kolla in resten här.

12H 1 Foto Klaus Carlander
Taktiksnack med lag 1: Patrik Permats, Henric Wangel & coach Berit Olofsson.

12H 1 Foto Klaus Carlander
Henric Wangel & Patrik Permats växlar (lag 1).

12H 3 Foto Klaus Carlander
Lars Henriksson & Sven Rudberg växlar (lag 2).

12H 4 Foto Klaus Carlander
Jon Jogensjö (lag 1) jagar Team Rollerblade-åkaren efter växling.

12H 5 Foto Klaus Carlander
Stefan Lindblad (lag 2).

12H 6 Foto Klaus Carlander
Janne Ask (lag 3).

12H 7 Foto Klaus Carlander
Bengt Wigren & Anders Hagberg har växlat (lag 4), i bakgrunden Patrik Permats & Jon Jogensjö (lag 1).