Rapport från Tartu marathon

CarlMagnus Lundberg har sänt in en bildberättelse från Tartu (Sveriges andra universitetsstad efter Uppsala), där han deltog i inline maraton 13-14/8.

Banan gick på avstängd landsväg, två varv, 42 km, med höjdskillnad på ca. 40 meter. Det var tungt i motvinden uppför utan draghjälp, men det gick desto lättare åt andra hållet. Bra arrangemang och fint väder, med en temperatur någonstans mellan 20-25 grader. 670 personer startade i maratonloppet, 604 kom i mål (man hade tidskontroller).  481 körde halvmaran innan. Dagen innan maraton gick sprintdistanserna och på kvällen kunde man passa på att gå på filmfestivalen vid Rådhuset, med en filmduk i jätteformat.

Resultaten finns här. Många fler inlinesbilder finns här.


Målgång, final i damernas sprint.


Bana med höjdprofil.