Klarälvsturen blev en blöt succé

Samma minut som 23 Speedskatersmedlemmar stod vid starten av Klarälvsbanan, öppnade himlen sig och det omtalade/fruktade regnet började falla. Först trevande, sedan i stor skala. Solen visade sig åter kl. 15.00 på söndagen, när sista man hade kommit i mål.

Men varför skall en solskensresa alltid vara bäst. Är det inte bra att ibland testa sina gränser och kullager? Skönt att märka att det går visst åka problemfritt i regnet. Skönt att räkna ned kilometer, märka hur Uddeholm och bastu närmar sig, känna doften av fläskfilé med trattkantarellsås, känna doften av regntyngd skog och tänka att: “nu har jag något att berätta för barnbarnen”. Dagarnas givna samtal var kullager / 556.

Benny hade många lyssnare när han förklarade hur man bäst skulle rädda sina kullager. Vilken härlig gnissel på söndagsmorgonen, när hjulen med nödrop lyckades rulla i 2 sekunder. På vägen tillbaka hade vi mindre regn, men en duktig motvind. Många nya ville testa sina gränser på denna tur, och det fick de göra. Det sköna med en strapatsrik upplevelse är att när tröttheten är borta, finns minnena kvar. Och de blir bättre med åren.