Reseberättelse från Flaeming

Flaeming intro Foto Berit Olofsson
Mobilfoto: Berit Olofsson

Årets träningsläger i inlinesparadiset Flaeming, strax söder om Berlin, gick av stapeln 12-15 maj. Vi var närmare 50 personer från Sthlm Speed, Dala Active Skaters och Team Rollerblade, och fyllde upp hela Hotell Eichenkranz.

Ett gäng flög ner redan på torsdag morgon, och hann åka en sväng redan på torsdagen. Vi andra anslöt på torsdag kväll, och kom fram i tid för buffémiddag på hotellet. Fredag morgon åkte alla iväg till rundbanan, som var bokad för tekninkträning. Efter det följde turåkning på fredag eftermiddag och lördag, samt grillfest på hotellet lördag kväll. Christina lyckades avstyra den av hotellet inbokade DJ-killen, vilket alla trötta kroppar nog var tacksamma för :-). Söndagen erbjöd mer åkning för dom mest hängivna, alternativt Berlinbesök eller slappande på hotellet för dom som var lite slitna.

Vi har aldrig varit där så sent som i mitten av maj tidigare; lägret brukar vara i april. Tyvärr innebar det att naturen hade börjat släppa ifrån sig både blad och kottar, vilket påverkade åksäkerheten med flera ordentliga krascher som följd. De flesta av oss kunde dock njuta av många sköna linlinesmil utan skador, och så fort träningsvärken har gått över kommer vi att längta tillbaka…

Flaeming1 2011: Foto Berit Olofsson
Samling utanför hotellet inför avfärd första dagen. Mobilfoto Berit Olofsson.

Flaeming2 2011: Foto Måns Diedrichs
Alla trötta och nöjda efter första dagens åkning. Mobilfoto Måns Diedrichs.