Double Push på Sjöhistoriska 31/5

Jag går igenom grunderna för en modern Double Push och fortsätter sedan med DP-träning för de som
har kommit en bit på vägen.
18:00 Uppvärmning
18:15 Teori
18:30 Grundövningar
19:00 Egen drillning av ovan + Steg 2-kurs
19:45 Uppsummering och debriefing

Double push är en teknik för att kunna förmedla kraften mer kontinuerligt under åkningen. Den klassiska åkningen med sin single push så har man först efter isättning en passiv glidfas som övergår i ett frånskjut. För double push så har man ett kontinuerlig tryck redan från isättningen till frånskjutet. Första fasen så har man ett tryck under kroppen (såsom bilden visar) som sen övergår till ett normalt frånskjut utåt. Detta fungerar utmärkt på inlines och används av i princip alla elitåkare idag medans på is skridskor är detta en närmast fysikalisk omöjlighet.

Välkomna!
Tränargruppen/Sven