Reseberättelse från Tyskland

Reseberattelse2_intro. Foto: CarlMagnus Lundberg.

En av klubbens mest beresta inlinesåkare, CarlMagnus Lundberg, har varit ute på nya äventyr. Här kommer hans berättelse från sommarens semester:

Jag började i Berlin med att köra XRace’10, 25:e augusti. Banan var lagd runt Siegessäule-monumentet med Brandenburger Tor i ena änden, 5 varv blev ett halvmaraton. Tävlingen ingick i German Inline Cup och anordnades för 9:e gången. Sol och tryckande värme, över 30 grader gjorde att det gick åt en hel del vätska. Ganska fina förhållanden gjorde också att banrekordet slogs.
På kvällen samma dag kördes ett night-skate, vilket körs varje söndag under sommaren. Tyvärr började det regna lite precis när starten gick, till slut kom en rejäl åskskur, så jag gav upp efter halva sträckan.

Reseberattelse1 Foto CarlMagnus Lundberg
Night-skate på gång. Foto: CarlMagnus Lundberg

På väg till nästa tävling, helgen efter, passade jag på att prova några av de förslag på sträckor vid Ö–stersjökusten som finns på Inlinenews.de. Först uppe i Rostock/WarnemÖ¼nde, sedan Kolobrzeg (Kolberg) och Leba i Polen. Bara bitvis var sträckorna bra, annars mest ojämna underlag och dessutom trångt p.g.a. alla som promenerade där. Ett undantag var cykelbanan ut till nationalparken vid Leba.

Reseberattelse2 Foto CarlMagnus Lundberg
WarnemÖ¼nde, dåligt underlag. Foto: CarlMagnus Lundberg

Nästa tävling gick den 28:e, Gdansk Marathon, som ingick i World Inline Cup. Det hade hällregnat hela natten, men det upphörde som tur var en halvtimme innan start. Banan var blöt på det första varvet och många halkade omkull, hörde själv två kraschar bakom mig. På andra, det sista varvet, hade solen legat på och banan hade till stor del torkat upp. En uppsättning kullager rostade ändå sönder för min del… Bra arrangemang och fina priser till de tre första i varje klass gör att jag kan rekommendera tävlingen (kommer att köras för tredje gången nästa år).

Sedan kände jag mig tvungen att köra Klarälvsbanan helgen därpå. Har inte haft tid att göra det tidigare, trots att jag själv är uppväxt i Hagfors/Uddeholm och bott i Karlstad ett år. Åkte faktiskt med tåget en gång när den fortfarande gick med persontrafik på 60-talet. Riktigt fin bana. Saknade bara fler utsikter över Klarälven, de fick jag senare på de fina cykelbanorna som finns runt om i Karlstad.

Reseberattelse3 Foto CarlMagnus Lundberg
Klarälvsbanan. Foto: CarlMagnus Lundberg

Reseberattelse4 Foto CarlMagnus Lundberg
Karlstad, längs Klarälven. Foto: CarlMagnus Lundberg

mvh
CarlMagnus