Anmäl dig till klubbmästerskap & after skate 9 okt

KM logo Design Janne Herrström

Årets klubbmästerskap äger rum lördagen den 9 oktober. Loppet körs på Svartsjölandet ute på Mälaröarna, dvs den klassiska banan. After Skate från kl 19.00 på Helenes krog, Sankt Eriksgatan 87.

Klubbmästerskapet är till för ALLA medlemmar och du kan köra 1000 m sprint och/eller någon av distanssträckorna 10 km eller 20 km. För att ha chans att vinna klubbmästerskapet måste du köra sprintdistansen och 20 km. På sprint + 10 km-distansen korar vi Lilla Klubbmästaren. Vi har även barn- och juniorklasser, se sträckor nedan.

Vi uppmanar alla medlemmar att ställa upp i klubbmästerkskapet, inte minst för att få träffa andra klubbmedlemmar och för att snacka inlines och skridsko och samtidigt få en sista genomkörare innan vintern! Och självklart får ni kaffe till Svens hembakta bullar!

Den som inte vill/kan tävla är hjärtligt välkommen som funktionär; vi behöver 8-10 personer för detta ändamål. Så ta med hela familjen på en trevlig klubbeftermiddag; anmälan för tävlande & funktionärer görs i formuläret längst ned på sidan.

På kvällen träffas vi på Helenes krog, Sankt Eriksgatan 87, för en bit mat, eftersnack och glada skratt. Bord är bokade från kl 19.00.

INFORMATION KLUBBMÄSTERSKAPET 2010

Dag
Lördagen den 9 oktober.

Tid
Kl 11:30.

Plats
Konsum Svartsjö Färingsö/Svartsjölandet i Ekerö Kommun, se bifogad karta.

Tävlingsdistanser

Start kl 12:30 –1000 m sprintlopp herr/dam senior & junior – individuell start.

Start kl 13:30 – 200 m sprintlopp barn – individuell start.

Sprintbanan är en en kilometer lång raksträcka. Varje start sker med en minuts mellanrum.

Start kl 14:00 – 2 km distanslopp barn – masstart (samma bana som sprintlopp seniorer t/r).

Start kl 14:30 – 10 km och 20 km distanslopp herr/dam senior & junior – masstart.

Distansbanan går från gamla Konsum vid Svartsjöslott och vänder cirka 200 meter från korsningen vid Skå Kyrka. Sträckan mäter 10 km fram och tillbaka vilket innebär två vändor på 20-kilometersloppet.

Seniorer och juniorer kör samtidigt men vi delar upp de tävlande efteråt i junior-, herr- och damklass. Juniorer kör 10 km och seniorer kan välja om de vill köra 10 eller 20 km.

Nummerlapp
Samtliga deltagare ska ha hämtat sin nummerlapp senast kl 12:00. Därefter stänger vi nummerlappsutdelningen för att förbereda sprintstarten, så kom i god tid.

Tidtagning
Tidtagning kommer att ske manuellt vid sprintloppet; för distansloppet kommer videokameror att nyttjas för tidtagning och placering. Inga ifrågasättanden av tidtagningen kommer att beaktas.

Anmälan
Anmälan sker senast måndag den 4/10 genom formuläret nedan.

Prisutdelning
Sker direkt efter avslutad tävling.

Resultatlista
Resultaten presenteras på på hemsidan under fliken Tävlingsresultat.

Ö–vrigt
Poängberäkning utifrån placering gäller för att vinna en mästartitel. Vid lika poäng vinner den som placerat sig bäst i distansloppet.

Väljer du bara att köra ett lopp så kan du inte vinna en titel men dock själva loppet.

Vi bjuder samtliga deltagare på kaffe och Svens hembakta bullar.

OBS! Medtag egen dryck. Inga vätskekontroller kommer att finnas.

Alla deltagare kör på egen risk. Gällande trafikregler gäller för samtliga deltagare.

Alla måste bära hjälm.

Nu kämpar vi, nu har vi kul och må bäste man och kvinna vinna!