Resultat från Tallinn Marathon – nu med foton

Tallinn Marathon intro, foto Peter Adamsson
Foto: Peter Adamsson.

Sex Speedmedlemmar körde Tallinn Marathon, med över 100 deltagare, i söndags.

Herrklassen vanns av Danila Ruutsu på tiden 1:10:12. Damklassen vanns i överlägsen stil av Helena Gustafsson på 1:12:46 – vi gratulerar så mycket till segern!

Stockholm Speedskaters åkare fick ordentligt med konkurrens och registrerade fina tider. Nedanstående resultatlista anger totalplacering utan hänsyn till klassindelning:

9. David Hjalmarsson, 1:12:46
23. Henric Wangel, 1:19:37
25. Patrik Permats, 1:19:37
27. Sven Rudberg, 1:19:38  (vinnare i M50)
46. Torbjörn Köhler, 1:27:02  (3a i M50)
66. Marti Jeltsov, 1:33:06
86. Aadu Männik, 1:44:10

Fullständig resultatlista finns här.

Tallinn mara_5 Foto: Margus Leet
Foto: Margus Leet.

Tallinn mara_6 Foto: Margus Leet
Foto: Margus Leet.

Tallinn mara_9 Foto: Margus Leet
Foto: Margus Leet.

Tallinn Marathon M50 Foto: Aadu Männik
Prisutdelning i klass M50. Foto: Aadu Männik.

Här följer Sven Rudbergs berättelse från loppet:

Tallinn Inlines Marathon var en mycket trevlig bekantskap!
Vi körde 17 varv på en 2482 m lång parkbana. Asfalten var av bästa kvalitet. Bredden på banan var lite bredare än en cykelbana, så det var lätt att passera, och det gav sportsliga förhållanden. Varvet kördes motsols och det var en hel del överstegsåkning som gynnade dom som behärskar tekniken. Varvet var småkuperat med en liten ettrig backe. Trots lite trixig bana som höll ned farten lite gjorde Helena Gustafsson en fantastisk tid på 1:12:46. David låg med i samma grupp och fick samma tid.
Henric och Patrik satsade på att gå med i det ruggiga tempot men fick efterhand ge sig och avslutade loppet ihop med mig. Torbjörn körde riktigt starkt och Marti började riktigt bra med körde in den berömda väggen. En lite skadad Aadu körde längst eftersom han körde 19 varv innan han blev avplockad av tävlingsledningen.

Tävlingsdagen avslutades med Estnisk öl och massa godsaker trakterade av Torbjörn och hans fru. Vi hann även med en sväng in i gamla stan i Tallinn och firade dagen utanför Svenska ambassaden.

//Sven