Säsongspremiär i Argentina

Clas Florgårds reseberättelse 2010 intro

Det kom en rapport om en annorlunda inlinespremiär från en av våra nya medlemmar. Så här skriver Clas Florgård:

16 februari, Bariloche, Patagonien, Argentina. Kustvägen Avenida Bustillo med det snöklädda Monte Catedral i fonden, ut till linbanan till Cerro Otto. Härlig väg, men trångt.

18 februari, Bariloche, Patagonien, Argentina. Kompisarna har från toppen av Cerro Otto sett en formidabel inlinesstrip söderut. Hotellpersonalen avråder. ”Favelorna är inte trygga.” Taxi dit, föraren har snappat allt: tipsar om nya väg 40 norrut. Hamnar först på ljuvlig avtagsväg, slutar i vägbom med vakt med Kalashnikov: gated community. No access. Ut på väg 40. Världens rull! Åter till Bariloche genom favelorna. Folk jublar. Regnet kommer, tar lokalbussen – med grillorna på.

21 februari, Osorno, Chile. San Mateo – Arturo Prat – Avenida Francia. Betongvägbana, nersliten till ballasten. Som att åka i ett grustag. Förorten bättre. Hundarna snälla, utom en; men den gick att åka ifrån.

26 februari, Cuzco, Peru, 3400 m ö h. Choquechocca – Plaza de Armas – Estacion Ferroviaria Huanchac. Betongvägbana igen, med rännstensbrunnar som går över hela vägen och är 1 m breda. Bättre väg i utkanten igen. Grym höghöjdsträning, backarna suger.

/Classe

Clas Florgårds reseberättelse 1 2010

Clas Florgårds reseberättelse 2 2010

Clas Florgårds reseberättelse 3 2010