Anmäl dig till sista deltävlingen i Svenska Inlinecupen! (bilder från SIC Kristinehamn också)

sic-banner.jpg

Den sista och avgörande tävlingen i Svenska Inlinecupen arrangeras av Stockholm Speedskaters den 27 september. I Elitklassen står det nu mellan den här kvartetten om segern – Lars-Ove “Tjove” Andersson 1:a på 150 poäng, Thomas Braunerhielm 2:a på 142 poäng, Johan Olsson är 3:a på 127 poäng, alla från Team Rollerblade, samt David Hjalmarsson från Stockholm Speedskaters på 4:e-platsen med 122 poäng. De ligger alla tre inom 28-poängsmarginalen, vilket inte är så mycket i dessa sammanhang.

elitklassen-startar.jpg
Eliten startar i SIC Kristinehamn.

I A-klassen är det Martin Rehnström från Motala AIF (nästa år kör han för Stockholm Speedskaters) som leder med 176 poäng före Anders Olsson, SK Winner, på 158 poäng och Lars Klinghagen, Team Rollerblade är trea på 140 poäng. Där är det något tajtare. Endast 26 poäng skiljer ettan från trean.

a-klassen-startar.jpg
A-klassen startklara. Även det i SIC Kristinehamn.

I B-klassen leder Dennis Bengtsson, Varbergs RSK med 186 poäng. Tvåa är Esko Ekros på 144 poäng och trea är Magnus Ek med 126 poäng. Dennis ligger bra till för segern men man vet aldrig vad Esko kan hitta på. Esko ligger i hårdträning just nu enligt rykten.

dennis-tar-plats.jpg
Vinnarna i B-klassen i SIC Kristinehamn. Längst upp på pallen ser vi Magnus Ek, SK Winner. Tvåan Dennis Bengtsson från Varbergs RSK, mannen som som ni ser beskriver med sina armar hur stor mört han fiskat upp dagen innan tävling, och trean, längst bort i bild, Esko Ekros, Stockholm Speedskaters.

I C-klassen så är det många som kan ta pallplatser. Leder gör krutgubben Roland Hedén från Team Rollerblade på 143 poäng, 2:a är Kent Nilsson, Varbergs RSK, med sina 128 poäng och 3:a är Jouni Hölsä från samma klubb på 114 poäng. Efter dessa tre herrar skuggar Magnus Johansson från Stockholm Speedskaters, Jan-Erik Byström från Team Rollerblade och Jenny Anette Arvidsson från samma klubb. De ligger endast några futtiga poäng efter Jouni Hölsä.

c-klassen-startar.jpg
Taggad start i C-klassen i SIC Kristinehamn…

På Juniorsidan är det tre ungdomar som gör upp om de ädlaste valörerna. Det är Fredrik Nilsson, Team Rollerblade, på 210 poäng, Elias Jakobsson, Varbergs RSK, på 199 poäng och Erik Lundqvist, Stockholm Speedskater, på 102 poäng. Bakom dessa tre ligger det 4 ungdomar på betryggande avstånd.

juniorer-och-barn-startar.jpg
Juniorerna har just startat i SIC Kristinehamn.

Detta om vilka som har möjlighet att ta hem slutsegern i Svenska Inlinecupen. Men tävlingen i Stockholm, likt de tre föregående tävlingarna, är en autonom tävling som kan vinnas av vem som helst. Det innebär att även om den sammanlagda slutsegern går till någon av de ovan nämnda personerna så betyder det inte att de vinner själva deltävlingen. Därför ska du vara med och ställa till det för dem ordentligt genom att redan idag anmäla dig på svenskainlinecupen.se

Samtidigt som Svenska Inlinecupen arrangeras så arrangeras också Stockholm Speedskaters klubbmästerskap. Det är samma tävling! Två tävlingar i en, kan det bli bättre!

///red.