Turen går på Klarälvsbanan 8-9 augusti

header2.jpg

Lördagen och söndagen den 8 – 9 augusti 2009 rullar Friskis&Svettis inlinesresa till Klarälvsbanan av stapeln. De kommer att åka 9, 18 eller 27 mil på den fantastiskt fina asfalterade smalspåriga järnvägen som löper mellan Karlstad och Uddeholm.

De vill gärna ha sällskap av andra och varför inte passa på och träffas och umgås med likasinnade och njut av den fina asfalten som går genom de värmländska skogarna.
Planera in helgen 8-9 augusti och gör dem och alla andra sällskap. Förhoppningsvis är det många fler som gör oss sällskap!


Upplägget möjliggör ett flertal kombinationer av åksträckor. En del utgår från Karlstad och en del från Uddeholm. De som vill åka den maximala distansen 27 mil på två dagar och de som vill åka 18 mil på samma dag startar från Uddeholm i gryningen. Om man vill åka 18 mil uppdelat på två dagar går starten i Karlstad vid två tillfällen på lördagen; en lugnare grupp som startar ca kl 9 och en snabbare med start 12.00. Den senare starten möjliggör tåg till Karlstad samma dag. Det går även att åka valfri delsträcka Ö  9 mil, antingen på lördagen Karlstad-Uddeholm eller på söndagen Uddeholm-Karlstad.

Upplägget är att var och en ordnar resa och boende, alltså ingen samordning av detta. Givetvis är det bara att alla pratar ihop sig och försöker hitta gemensamt färdsätt och boende.
Rapportera gärna in till compete@speedskaters.se så lägger jag upp en lista under medlemssidan på de som planerar att åka dit. Ange gärna vilken distans ni avser att åka.

När vi ser hur många vi blir så kan vi kanske hjälpas åt att ordna en gemensam följebil som kan ta kläder och mat.

Friskis & Svettis har egen följebil och gruppledare, men de kan inte ta ansvar för oss andra så vi måste ordna detta själva. Det är därför bra om den som vill åka pratar ihop sig med andra i klubben så att ni har några att samåka med. Ett alternativ om vi blir många är att någon tar ansvar för att leda en långsammare grupp så att inte någon blir efter. Kan vi ordna en gemensam följebil underlättar det också utifall någon får problem på vägen och inte kan fortsätta med inlines.

Mer info om Friskis & Svettis tur och upplägg finner du under
www.sthlm.friskissvettis.se/traning/tranaute/Inlines/klaralven.aspx.
Mer info om Klarälvsbanan finner du under
www.klaralvsbanan.se/content.

Hoppas på en trevlig inlines helg på klarälvsbanan i augusti!

// Björn Larsson