Vårklassikern Rålis-Saltis-Rålis

Saltsjöbaden 2009-05-16. Foto: Ulf Haase.
Foto: Ulf Haase.

Det var stor uppslutning på glass (i dubbel bemärkelse)-turen.

13 åkare startade från Rålambshovsparken kl 09:00, ytterligare sex + en halt cyklist anslöt vid Danvikstullsbron och den siste anslöt vid Saltsjö Duvnäs. Totalt 21 personer om man räknar med den halte cyklisten.

Det här är en av de finare turerna man kan göra i stockholmstrakten och vi hade sannerligen vädret på vår sida, turen befäste sin status som vårklassiker. Efter att ha spanat in de nybyggda husen ute på Restaurangholmen var det dags för den obligatoriska glassen.

Glömde att nämna att vi körde några fartökningar. Det rådde lite oenighet om vilken backe man skulle ta bergspris i så det blev flera segrare. Johan Cerne var i alla fall först upp för en seg rackare.

På hemvägen tog vi en vända förbi Slottet, Riksdagen och Rosenbad.  

Tack Sven för ett fint initiativ.

Saltsjöbaden 2009-05-16. Foto: Ulf Haase.
Johan Cerne tog tvivelsutan ett av bergsprisen. Foto: Ulf Haase.

Saltsjöbaden 2009-05-16. Foto: Ulf Haase.
Foto: Ulf Haase.

Saltsjöbaden 2009-05-16. Foto: Ulf Haase.
Belöningen. Foto: Ulf Haase.