Rapport från Pärnu Rull, 30 km, den 17 maj

Pärnu Rull 2009-05-17.

Det kom ett mail från Torbjörn Köhler som begått sin tävlingsdebut för säsongen i Pärnu, Estland.

Torbjörn skriver:

“Loppet gick på en bilväg längs med havet, 5 km från centrala Pärnu. Man hade satt ihop en 4,3 km slinga som åktes 7 varv. På startlinjen fanns 111 åkare, inklusive hela den estniska inlineseliten. Vädret var bra, med 15 grader och mulet.

I och med banans utformning gavs flera tillfällen att se tätgruppen och imponeras av hur fort de egentligen åker. Tyvärr fick jag även se dem passera bakifrån. Det skulle vara intressant att se Johan Håmås tampas med de här grabbarna.

Vann gjorde Danila Ruusu på 50.22,6, en tiondel före Kert Keskpaik. De här två killarna är i en liten klass för sig och vinner ungefär varannan gång. Utöver de här två så var 7 åkare till under 53 minuter och ytterligare 17 st under 58 minuter. Damsegrarinnan gick i mål på 57.58.

Själv tog jag mig i mål på 1.02.59 och en 47 plats. Det var ingen som blev fuktig i ögonvrån av hänförelse över min åkning men med mina mått mätt så var det en anständig insats som jag tycker att jag borde få godkänt för.
 
Skickar med ett par bilder. Gissar att man åtminstone känner igen klubbdressen!
 
Hälsningar
Torbjörn K ” 

Jodå Torbjörn, MVG!
Tack för ditt mail.

Pärnu Rull 2009-05-17.
Torbjörn Köhler med nr 325 på nummerlappen.

Pärnu Rull 2009-05-17.