Nu kör vi igång Svenska InlineCupen! En tävling som passar alla!

svenska-inlinecupen-2009-logo-rgb-lag-liten.jpg   Nu kör vi igång Svenska InlineCupen 2009!
Svenska InlineCupen är en tävling som passar alla! Årets cup avgörs i fyra städer runt om i Sverige – Varberg, Karlstad, Krisitnehamn och i Stockholm. Varje deltävling innehåller flera olika lopp, allt från korta till långa distanser. I Karlstad och Kristinehamn ingår Karlstad Stadslopp respektive Skärgårdsloppet som de längre distanserna. Nytt för i år är att du själv avgör vilken klass du vill åka i och du kan välja mellan att köra i Elitklassen eller i Senior A- till C-klasserna

Vi startar den första deltävlingen den 6 juni i Varberg och vi hoppas att så många som möjligt från Stockholm Speedskaters beger sig dit för att åka på den helt underbara LBC-Tracken i Varberg. Ni som inte provat på att köra på en ovalbana (= track) tidigare ska ta chansen att göra det. Asfalten är underbar och det är en skön känsla att ta kurvor som är doserade (= lutar).

Vi vet att många ryggat för att delta i den här typen av tävlingar eftersom man tror att tävlingen vänder sig till eliten. Så är absolut inte fallet utan vem som helst kan vara med och tävla på lika villkor eftersom du själv väljer vilken klass du tillhör. Nedan finns alla fakta om tävlingen och det går också bra att ladda hem PDF-filen längst ner i detta mail.

INFORMATION
Svenska InlinCupen avgörs i 4-6 deltävlingar.

Fyra deltävlingar är klara och Rullskridskokommittén jobbar för att det ska bli fler:
Varberg 6-7 juni
Karlstad 13-14 juni (info kommer senare…)
Kristinehamn 4 juli (info kommer senare…)
Stockholm 27 sep (info kommer senare…)

Svenska InlineCupen är tänkt att passa alla oavsett nivå. Deltävlingarna kommer att bestå av både korta och långa distanser för att passa alla typer av åkare.

Nytt för i år är att arrangören kan välja att köra 1000 m och 5000 m tidlopp med individuell start. A- till B-bana med manuell tidtagning är tillåten.

Poäng delas ut på samtliga distanser och deltävlingar. En annan nyhet för i år är att poängen från samtliga deltävlingar räknas. Den som sammanlagt har flest antal poäng när samtliga deltävlingar är avslutade är totalsegrare för Svenska InlineCupen i sin klass.

Tävlingarna är öppna för deltagare som är medlem i förening ansluten till nationellt förbund med medlemskap i CERS / FIRS. Tävlingslicens utfärdat av nationellt förbund erfodras. (Svenska Skridskoförbundet i Sverige)

Klasser:
Elit
Junior
Senior A-, B- och C-klass.

I tävlingsklasserna Elit och Junior delas priser ut till plac 1-3. I Seniorklasserna är det snygga medaljer som delas ut.

Anmälan till lämplig klass ligger på den tävlandes ansvar. Senior C och Junior klasser är öppna för tävlande med broms om man så önskar.

Damer och herrar tävlar i samma klasser,

Startavgift
300kr per deltävling. Efteranmälan kostar 600kr per deltävling. Betalas in till respektive arrangör.
Se länk till www.skridsko.se

– Tävlingsregler hittar du här