Hört om Sweden 12h Roller i Falkenberg (uppdaterad 8 maj kl 21.00)

halsning-till-dennis.jpg

21.00. Ja, då var vi på plats i Falkenberg på Hotell Pallas. Hotellet är knökfullt av speedskatare från Stockholm. Inga andra gäster bor här. På bussen ner skickade vi en hälsning till Dennis Bengtsson, mannen bakom storklubben Varbergs RSK och tävlingen Sweden 12h Roller!

Kolla hälsningen här Dennis!

Sassa brassa!

bild-fran-bussen2.jpg
Vi e på gång! Vi e laddade vi e tända!
16.40. Vi sitter på bussen nu och sjunger våran Ledin för fulla halsar. Måns och Sven har lite avvikande tonart men för böveln, vi har kul! Om fem minuter plockar vi upp Johan Håmås och Anna Hammarstedt i Jönköping, där vi också stannar för att äta en bit mat. Regent öser ner men vi har våra tretornstövlar med oss, så ni kan vara lugna.

Go, go, go!

captainamerica3.jpg

Imorgon smäller det! (6 maj)
Om ett par timmar går bussen från Cityterminalen i Stockholm mot Falkenberg. I bussen sitter ett 30-talet supertaggade och vältränade inlinesåkare som laddar för fullt inför morgondagens tävling.

Vi har fyllt bussen med Mariekex, varm saft och sånghäfte. Inget fattas. Måns Diedrichs äger mikrofonen (vi får väl se) och drar igång sångerna redan då vi passerat Fridhemsplan och han tar upp sång efter sång med klar och skön stämma. För att ni alla inte ska få blodstopp i benen på bussen så kommer Patrik Permats genomföra fysiska sittövningar med er. Något som är obligatoriskt och ska ske i takt. Kan se lätt löjligt ut för den förbipasserande men oj vad bra vi kommer att må! Förövrigt så hoppas vi att ni brett era leverpastejsmörgåsar nu på morgonen, lagt ner den sedvanliga apelsinen och att ni har knutit ett band runt handleden med telefonnumret hem till frugan och mannen utifall att vi tappar bort er någonstans på vägen. Det här ska nog gå bra ska ni se och vi ska ta väl hand om er 😉

Ni andra som trist nog valt att stanna hemma kan med lätthet följa rapporteringen från tävlingen live här på hemsidan. Från och med imorgon bitti så ligger det en artikel ovan för denna som kommer att ger er all information löpande från tävlingen. Håll nu både tummar och stortår för hela detta gäng. Vi hoppas att det bär hela vägen upp på pallen. Vi måste dock alla vara medvetna om att vi får hårt motstånd från andra svenska lag men också från Finland och Danmark.

Gog, go, go Stockholm Speedskateeeeeeers!!!!

3 dagar kvar nu! (6 maj)
Nu är det inte många timmar kvar till start!
Stockholm Speedskaters har tränat flitigt och vi är jätteladdade och i fysisk praktform. Vi har dessutom både taktiska och materiella innovationer med oss bagaget. De som vill klå oss ska få slita ont, det kan vi lova!!!!

Väderrapporterna ger egentligen inget svar på hur vädret bli i området. Det kan bli allt från soligt väder med mycket moln till regn. Verkar som om vädret under dagen kommer att växla mellan sol och regn. Av den anledningen uppmanar vi alla som ska delta i Falkenberg i helgen att ta med sig många ombyten och varma överdragskläder.

Eftersom vi alla har liakadana tävlingskläder så kan det vara en god idé att märka upp kläderna med namn inför resan.

Mail med ytterligare info har skickats till deltagarna.  

Go, go, go!

10 dagar kvar nu! (29 april)
Tävlingsarrangören meddelar att det kommer att serveras två rejäla mål mat under dagen för den som undrar. Dessutom kommer det att finnas en kiosk enbart för denna tävling. Det ryktas om ytterligare två inlineslag från Västkusten dessutom. Mer info kommer….

12 dagar kvar nu! (27 april)
Vi antar att ni som ska med till Falkenberg har fått en bra genomkörare nere i Tyskland i helgen som gick inför 12-timmars. De flesta som var där hänger ju på till Falkenberg den 9 maj. Vi ringde…

…Dennis Bengtsson, Varbergs RSK, och han meddelar att alla deltagare får ett personligt chip. Alla kommer att få sina varvtider i realtid och de lär publiceras efter tävlingen också. På en skärm kommer man att kunna se alla lagens placeringar under hela loppet varvat med noteringar från tider tävlanden gör ute på banan. Vi i Stockholm Speedskaters kommer att uppdatera hemsidan under hela loppet timme för timme så att ni kan följa alla lagen under hela tävlingen. Vi ska försöka varva med bilder fån loppet också och med lite tur kan vi lägga ut filmer på youtube dessutom.

Man har i helgen kört öppna tester av banan för de som önskade. Enligt de som testat banan så är asfalten ljuvlig att köra på och håller absolut högsta kvalitet. Vi frågade om z-kurvan innan upploppet blir ett riskmoment men enligt Dennis är det bara att stå på eftersom det är stora långa kurvor vi kör igenom. Vi frågade också Markus Davidsson i SK Winner idag hur formen i deras lag var och han mörkade lite med att säga att formen kunde varit bättre. Vi får väl se hur det är med den saken den 9 maj!

Mer info kommer snart…

///Red.

19 dagar kvar! (22 april)
Lag efter lag anmäler sig nu till 12h Roller i Falkenberg den 9 maj. Från STHLM SPEED är vi i dagsläget 29 läckra inlinesåkare som ska knuffa runt varandra under 12 timmar. Fick just höra av Marcus Hjalmarrsson i SK Winner att de bildar ett starkt lag ihop med Dala Active Skaters samt att Team Rollerblade laddar för fullt och inom kort kommer att ha egna uttagningstävlingar för att se vilka av deras åkare som platsar i lag 1. De kommer med två lag till Falkenberg och de kommer att efter uttagningarna meddela laguppställningen.

Läget i Varbergs RSK är bra så när som på den gode Dennis Bengtsson som kastat in handuken för den här gången. Han har ådragit sig en lårskada och kommer inte delta i något av deras lag. han kommer istället jobba i arrangörsstaben. Stockholm Speedskaters ställer upp med 5 lag och vi kommer att sätta samman lagen under Berlinhelgen (Flaeming Skate-helgen) som går av stapeln nu till helgen.

Om ni inte visst det så är 12h Roller en tävling för både rullskridskoåkare och rullskidåkare. Fram till idag har 21 rullskridksolag och 13 rullskidlag, om vi nu förstått startlistan rätt, anmält sig. Arrangören räknar med att ännu fler lag på rullskridskosidan kommer att anmäla sig nu när anmälningstiden är förlängd ytterligare ett par dagar.

Lite längre ner på sidan ser du vilka lag som hittils anmält sig samt en länk till tävlingssidan.

Läs mer här!

Lag som hittils anmält sig är följande:

RULLSKRIDKSKOR
Varbergs RSK “PRO”
Varbergs RSK “VALPARNA”
Stockholm Speedskaters 1
Stockholm Speedskaters 2
Stockholm Speedskaters 3
Stockholm Speedskaters 4
Stockholm Speedskaters 5
Bladerunners Blå
Bladerunners Vit
Team Highrollers (Norge)
Team Rollerblade 1
Team Rollerblade 2
SF-LEDEL
Rulnord
Team Finland
Wriggelings Bottoms (Norge)
Rolling Vikings 1 (Danmark)
Rolling Vikings 2 (Danmark)
Team Västkustinlines
SK WInner / Dala Active Skaters
FK Herkules

RULLSKIDOR
IK Stern 1
IK Stern 2
IK Stern 3
Björnhults IF)
Nacka Värmdö Skidklubb
Simlångdalens IF
Team Warneby-Larsson
Magra IS
Team Hällingsjö United
Team Longitud
IFK Helsingborg Angels
Gott & Blandat
Navåsens FK

RULLSKRIDSKOR SOLOKLASSEN
Patrik Permats (ändring, ställer upp i lag)
Björn Larsson (ändring, ställer upp i lag)
Sören Remar

RULLSKidor SOLOKLASSEN
Magnus Aasa

///Red.