Nu drar vi upp temperaturen kring Sweden 12h Roller på Falkenbergs motorbana den 9 maj!

sweden-12h.jpg

Vi har just talat med en av initiativtagarna till tävlingen, Dennis Bengtsson, som meddelar att vi alla bör vara noggranna med intaget av gröt fram till den 9 maj! Ja, det vill säga, för de som anmält sig till tävlingen, vilket ännu så länge 30 hugade ynglingar från Stockholm Speedskaters gjort fram till idag!

Banan körs i vänstervarv och mäter 1843 meter. Den har en stigning de första 1200 metrarna och vi når toppen av banan runt en höjd av 10 meter från starten. Sedan går det utför med en jäkla rulle för att sedan avslutas på en raksträcka där vi växlar mellan lagmedlemmarna. Den sista raksträckan innan växling har en svag uppförslutning. Arrangören har valt vänstervarv på grund av att vi annars skulle komma upp i farter mot 50 till 60 km i timmen i växlingsområdet och det är allt för höga farter för en växling.

Banan är givetvis testkörd och man bör räkna mellan 3.30 till 4 minuter per varv. Eliten och motionseliten kan komma under 3 minuter när de pressar på. Stockholm Speedskaters har anmält sex lag. Varbergs RSK kommer med två lag vilket även Team Rollerblade gör. Det finns ett par lag till på listan. Ett från Norge vid namn Team Highrollers och två lag som vi inte vet var det kommer ifrån och de bär namnen Bladerunners Blå och Navåsens FK. Dennis var rätt säker på att det kommer ett finskt lag också baserat på det finska lag som körde 24 timmars i Le Mans förra året och de väntar fortfarande på anmälan från Dala Active Skaters, SK Winner, Hagaström, Motala och några till.

I soloklassen från vår klubb kör Björn Larsson och Patrik Permats.

Nu laddar vi rejält för den här tävlingen och hoppas att vädrets makter är med oss den 9 maj!

Go, go, go!

falkenbergs-motorbana-mindre.jpg
Om man vänder på bilden så är formen på banan exakt som en Ahlgrens bil. Den rosa bilen då….

Här har ni en större bild på banan:
falkenbergs-motorbana.pdf

Hittade även dessa bilder som ger ett litet hum om hur banan ser ut:

08-oct-07-rcentral-0194_falkenrfc.jpg

meeting_2005_001.jpg

p9210668.jpg

p9210907.jpg

///red.