Naturisträning tisdag 10/2 Ryssgraven – Sigtuna t.o.r 39km

Måns nya pannlampa. Foto: Elin Stenberg.
Arkivfoto: Elin Stenberg. 

Tisdag kväll 10 feb mellan 19:30 och 21:30 körde vi en naturisträning inför Vikingarännet. Vi samlades nere på isen vid Ryssgraven för färd norrut mot Sigtuna. Vi hade signaler om att isen var bra på Vikingaslingan. (Större delen av Vikingaslingan kommer att nyttjas för Vikingarännet den 15/2).  Till start kom Christina, Mimmi, Berit, Magnus, Lars, Måns, Håkan, Janne, Patrik och Sven….

Efter en lugn start vande vi oss vid isen och kunde öka farten upp mot Roparudden och landpassagen över mot Kairo. Förbi Munkholmen och ut på Skarvens östra sida som hade en del partier med stöpisvallar och fastfrusen snö. Janne, Christina och Mimmi vände åter pga jobb, medan vi käcka gossar försökte hänga av Berit med några läckra ryck. Det lyckades i skenet av signalljusen från dom tappra soldaterna från Livgardet. In på Sigtunafjärden såg vi ljusen från staden som ledde oss mot vändpunkten. Tyvärr hade Tant Brun stängt, så vi dunkade händerna i kaklet och speedade hemåt. Efter en kort stund mötte vi Berit som slipat på tekniken och vilat upp sig, så att att hon med lätthet kunde hänga med oss i 25km/h ner till Roparudden där vi testade snabba byten och löpte som hindar dom 300meterna. Fin fartökning ned i Ryssgraven som avslutning. Skridskoåkning i mörker innebär förvisso en ökad skaderisk, men den härliga upplevelsen uppväger mer än väl risken. Förutom naturupplevelsen, är det mycket positivt för teknik och balans att åka i mörker, så häng med nästa gång !

  

  Hälsningar,

Patrik och Sven

sigtuna.jpg
Sex i Sigtuna. Måns,Magnus, Lars, Håkan, Sven, Patrik  å nästan Berit