Inget Sthlm Speedlag till Vértex i år

Vértex vandringspokal

Värvningsgruppen tvingades trots tappert arbete att kasta in handduken, klubben får inte ihop ett Vértexlag i år.

Den vanligast förekommande anledningen till att många tackat nej till att ingå i laget tycks vara att årets upplaga av Vértex går av stapeln precis i början av långlopptävlingssäsongen och att man inte vill riskera att 24-timmarsansträngningen resulterar i en förkylning. 

16 av klubbens medlemmar har deltagit i ett Vértexlag två eller tre gånger och av dessa deltog dessutom flera i Le Mans 24h på inlines i somras. En spekulation skulle kunna vara att en “24h-mättnad” i kombination med förkylningsrisken spelar in.

Vértex är en alldeles fantastisk tävling och det är med vemod vi nu tvingas skicka tillbaka vandringspokalen med post.

Här är några minnen från fornstora dagar.