Roger Melander grävde fram den här artikeln från 1992 då Sveriges första Inlineslopp arrangerades.

rollerbladeartikeln-intro.jpg

Året var 1992 och en importör vid namn Conny Almsenius i Varberg tog initiativet till Sveriges första Inlinelopp. Och ni har säkert redan räknat ut att den gode Dennis Bengtsson var en av medarrangörerna.

Dennis berättade nyss att den just den här tävlingen höll på att sluta i kaos då ledarmotorcykeln råkade ta fel väg in på en camping. Men efter lite spring över stock och sten så kunde alla deltagare till slut ta sig vidare in i mål.

rollerbladeartikeln-lag.jpg

Tävlinge hette Lejonloppet. En tävling som sedemera bytte namn till Rock’n’ Rull. Den här artikeln fick Roger Melander av en polare vid namn Lars Lundberg, det är han som ligger först på bilden i artikeln, och han lär visst ha anlänt till tävlingen utan hjälm. När han fick veta att det var hjälmtvång så sprang han till närmsta mack och inhandlade en hjälm i vit frigolit (är det månne Lars som är den berömde bojmannen?). Lars slutade tvåa i denna tävling och är en idag en aktiv rullskridksoåkare som Roger nu gör allt för att värva till Stockholm Speedskaters.

Artikeln är från Springtime 1992 och du kan läsa hela artikeln här:
springtime-dec-92.pdf

Tack för detta material Roger, det var kul kuriosa!

///red.