Man undrar ju vad Karolin och Johan har för sig?

introbild-karolin-johan.jpg
Green hat people!

Två glada och gröna personer som gjorde en annorlunda grej i helgen som gick

dsc00076.jpg
Short Track ser ruskigt kul ut, det lilla jag sett på TV, men hjälmarna…eh…

Karolin och Johan begav sig i helgen till Malmö dit SK Skrinnaren inbjudit till isläger och tävling i Malmö ishall. Vi pratar Short Track mina vänner!
Lägret vände sig först och främst till eliten inom Short Track och hastighetsskridsko och det verkade som om alla var där. Johan och Karolin var sugna på att testa och ringde upp Linda Liljedal i SK Skrinnaren och frågade om de fick vara med och de var hjärtligt välkomna.

Så här beskrev Johan och Karolin lägret för mig i ett mail idag:

Speedskaters kör även short track!

I helgen var Karolin och jag nere i Malmö och tränade/tävlade short track med Sweskate och SK Skrinnaren. vi gjorde ganska bra ifrån oss, men motståndet från sveriges bästa short track åkare och landslaget på hastighetsskridsko blev för stort naturligtvis och vi fick se oss slagna i det tävlingsmoment som lades in i passen.

Ispass med intervaller på lördag förmiddag och barmarksövningar på eftermiddagen följt av tävling på söndag förmiddag och ännu mer isträning på eftermiddagen, gjorde att vi stapplade på tåget hem på söndag kväll, trötta och mörbultade av ett flertal krascher in i kuddarna som omgärdar banan.

Detta var inte bara tävlingspremiär på issäsongen 08/09 utan också första gången någon från Stockholm Speedskaters tävlat i short track. Får vi månne se en fortsättning på det här med framskjutna placeringar i resultatlistorna i framtiden 😉

Det här var inte bara jätte kul och nyttigt, utan vi fick även möjligheten att knyta kontakter med nya supertrevliga kompisar.
Tack SK Skrinnaren, Andreas Larsson och Linda Liljedahl.

Karolin och Johan

dsc00082.jpg
Johan i egen majestät långt före…eller långt efter…de andra…

Som sagt, Johan ringde upp mig under söndagen och var lyrisk. Det här var första gången Johan och Karolin testat Short Track och det var tydligen hur kul som helst. Det var tufft att hänga med eliten men de lyckades hänga rygg ett par gånger trots allt.

dsc00099.jpg
En Short Track-skrilla.

Både Johan och Karolin äger var sitt par Short Track-grickor, vilket bör pryda en riktig skridksoåkares arsenal, enligt Johan. Nja…jag vet inte de ja…

dsc00075.jpg
– jag ger upp! Johan lite yr i bollen efter alla vänsterkurvor denna helg.

Lägret var ett träningsläger som avslutades med en tävling. Båda två hamnade i C-finalen och hur det gick rent resultatmässigt är något höljt i dunkel men final var det i alla fall…
Nu har de, som ni förstod av deras mail, fått blodad tand för Short Track och ryktet säger att Sollentuna SK ska köra igång Short Track i vinter. Blir det så, så kan ni räkna med att två personer ur Stockholm Speedskaters kommer stå där redo att svänga vänster, varv efter varv.

dsc00078.jpg
Här ser vi Johan haka på…eller har han hakat av…resten av the ice pack!

Bilderna är tagna med Karolin eller Johans mobilkamera. Där av den något sämre kvaliteten. Tack Karolin och Johan för bilderna och kul att ni testade denna något udda sport inom skridskon!

Adiö!

///red.