Johan Håmås 3:a i ett regnhalt Tidaholms Stadslopp

Johan Håmås, Flaeming skate april 2008. Originalfoto. Rudi Eichler.
Bilden manipulerad. Originalfoto: Rudi Eichler.

Johan var den ende från klubben som deltog i tävlingen.

Här är hans egen berättelse:

“Det var regnigt, blött och halt i Tidaholm.

Olsson och Braunerhielm hade regndäck men inte jag. Jag hade svårt att hänga med dem trots att jag var i ungefär samma form som i Trollhättan. Greppet var mycket sämre för mig och jag insåg ganska snabbt att om jag kunde hänga med tills det blev spurt på slutet skulle jag vara nöjd. Jag fick slita hårt för att hänga med i loppet. Jag fick spänna mig mycket mer och det jag såg tydligt att Olsson och Braunerhielm kunde åka betydligt mer avslappnat.

Banan gick 15 km ut på en väg och vände, inga rundor i själva stan denna gång [som vid SM/RM förra året, reds. anm.] och underlaget var bra och det var nästan inga backar. Vi höll ca 34km/h i snitthastighet vilket är ganska fort med tanke på att det var väldigt halt (för mig i alla fall).

Väl framme vid upploppet tänkte jag att det var bäst att ligga först in på upploppet. Jag körde snabbt upp på den breda trottaren jämte vägen eftersom asfalten där var finare och gav bättre grepp än ute på vägen. Det hjälpte föga eftersom Olsson och Braunerhielm blåste förbi mig ganska lätt i spurten. Jag insåg att jag inte skulle ha en chans att slå dem så jag slog av lite på farten de sista 50 metrarna.

Jag är ändå ganska nöjd med min insats eftersom formen var mycket bra och jag kunde matcha Olsson och Braunerhielm ganska bra med tanke på hur mycket sämre grepp jag hade.

Nu får det vara nog med dåligt grepp. Jakten på ett par regndäck har börjat 🙂

/Johan ”

Resultaten från Tidaholms Stadslopp finns här.