Förlängd anmälningstid till Alliansloppet!

Alliansloppet 2007.
Arkivfoto: Alliansloppet 2007.

Arrangören av Alliansloppet har lagt en ny bana för de som väljer att köra sträckan 42 km (Marathon). För att det hela ska fungera smidigt för arrangören och oss som väljer marathonsträckan så har man förlagt starten 14 km in i banan från start- och målområdet. Banan ska tillryggaläggas genom att man åker två varv på den men eftersom det finns en sträcka på 56 km så var man altså vungen att flytta fram 42 km-starten en bit in i banan. Det är bara positivt för förra året när vi körde alla de 56 kilometrarna så började sträckan med en backe som var ganska tuff och i och med att man skulle köra två varv så var man alltså tvungen att bestiga den två gånger. I och med den nya sträckningen så möter vi backen bara en gång.

Alliansloppet går av stapeln lördag 23 augusti.  

Nu har arrangören lagt ut alla de klasser som är möjliga att köra på Alliansloppet så nu kan du alltså anmäla dig.

Som inlineåkare kan du välja mellan 56 km, 42 km, 28 km och 14 km men om du vill delta i marathon-SM eller -RM är det
42 km som gäller

För att hitta rätt så går du direkt in under länken “Anmälan” och markerar vilken klass och sträcka du ska åka, sen är det bara att betala och äta mera gröt! Alliansloppets hemsida. 

Förlängd anmälningstid t o m 14 augusti.

anmalan-1.jpg
Gå direkt till länken om “Anmälan” på www.alliansloppet.se

anmalan-2.jpg
På sidan där du anmäler dig hittar du vilka klasser som ingår i SM och RM. Välj och bli en vinnare!
(På bilden ovan står det felaktigt 
“Klass A” på alla RM-klasser istället för “A”, “B”, “C” och “D” men arrangören har nu rättat det.) 

Alliansloppet är en fantastiskt rolig tävling och arrangören gör ett riktigt kanonjobb som lyckas med att få så många deltagare till just Inlinesklasserna. Alliansloppet är både rullskidor och Inlines och de flesta som deltar i detta lopp är glada motionärer, fitnessåkare och till och med hockeyspelare som drar på sig rullskridskorna för första gången. Det här är ett arrangemang som är som klippt och skuret för medlemmar i Stockholm Speedskaters och jag rekommenderar varenda kotte i klubben att delta. Mycket folk, mycket publik, kanonarrangemang och hög stämning – det är bara att anmäla sig! 


Nu gör vi så här tycker jag – ni som planerar att delta på Alliansloppet, skriv en kommentar till denna artikel och säg om du är på. På så vis kan vi få en överblick av hur många från vår klubb som kommer att delta och vi kan då planera samåkning och meddela arrangören på ett ungefär hur många vi blir. De har ställt den frågan till oss nämligen.

OBS! NU VILL VI ATT ALLA SOM SKA MED TILL ALLIANSLOPPET, OAVSETT VILKEN KLUBB DU TILLHÖ–R OCH VILKEN STRÄCKA DU PLANERAR ATT KÖ–RA, SKRIVER EN KOMMENTAR TILL DENNA ARTIKEL OCH TALAR OM DET. DET HÖ–JER BARA PULSEN ETT SNÄPP TILL! 🙂

Nu kör vi! Go, go, go! 🙂

Janne Herrström