Stockholms Speedskaters Le Mans-lag förebereder sig inför starten på lördag!

advice.jpg
Sven tar instruktioner från kungen själv – Johan Håmås!

Vi ställde några frågor till Ulf Haase, Mårten Ajne och Sven Rudberg som just nu förbereder sig inför Le Mans 24 som går nu i helgen. Ännu så länge är laget intakt men man dras med några som just klivit ur sjuksängen eller som fortfarande känner sig lite hängiga.
– sjukdomar får man alltid räkna med men som det ser ut nu så åker vi alla som planerat, säger Sven Rudberg.
Ambitionsnivån var hög från början men man har nu sänkt nivån något av ovan nämnda anledningar.
– det här kommer bli hur kul som helst och vi kommer att göra så gott vi kan, säger Mårten Ajne, som haft svårt att hinna med fullgod träning den senaste tiden på grund av arbete och andra åtaganden.
– som det ser ut nu verkar det som om Johan Cerne är mest förbered. Han bara susar fram när vi är ute och tränar, säger Sven Rudberg.

varberg07_rm_1160.jpg
Ulf Haase kör skjortan av sina konkurrenter i Varberg!

På frågan om varvtider så har man diskuterat tider mellan 8 till 9 minuter varvet som mäter 4180 m.
– Där någonstans bör vi ligga om vi ska tillhöra topp 5, säger Sven Rudberg.

resultat-veteraner.jpg
Resultatlistan med tider för veteranlagen 2007.

Ulf Haase hittade vi på kurorten Varberg.
– några pass har jag hunnit med här nere men just nu har vi semester men jag känner mig ganska förbered inför helgen ändå, säger Ulf.

svettigt.jpg
Ulf Haase grillar Johan Cerne en solig dag.

Banan är ganska flack med en lutning som värst på 3,5%, dock under en ganska lång stigning på 600 m, sedan planar banan ut och håller sig så förutom en sträcka om 1000 m där banan lutar nedåt med 2%.
– det kommer nog gå ganska fort. Enligt väderrapporter så får vi en svag vind på cirka 15 km/tim, säger Sven.
Sven fortsätter – vi har startfålla 16 och det är 600 lag ute på banan samtidigt, det blir 6000 tävlande totalt. Det gäller att hänga med i starten så att man har koll på de bästa veteranlagen. Tydligen ska vi dessutom seedas in i starten via ett seedningslopp på 300 m och där har vi ju flera i laget som kan göra bra ifrån sig. Vem som får köra det loppet avgör vi strax innan.

jon13_ajne.jpg
Mårten Ajne spurtar mot mål i Nationaldagsspelen.

Sven lovade att rapportera med bilder och aktuella läget kontinuerligt från banan så att vi snabbt kan uppdatera hemsidan med information.

Hela Stockholm Speedskaters önskar er lycka till och vi håller tummarna för att ni får fylla resväskorna med skrammel som glimmar!!

///red.