14 barn deltog på premiärträningen på Inlines i onsdags!

Träningen var i första hand till för ishockeyspelarna födda 99 i klubben GötaTraneberg men det var Stockholm Speedskaters ledare som höll i arrangemanget. Grimsta Skolas stora skolgård var platsen, en fantastisk yta att träna rundbana på för den som önskar, och vi började med att visa barnen hur man T-bromsar, något de faktiskt klarade av galant och sedan körde med i alla övningar därefter. Erik visade hur man står och hur man skjuter ifrån. Inga avancerade övningar dock för vi ville mest att barnen skulle få känna på hur det är att åka. Ö–vningarna var mest till för att ge barnen en inblick i att det faktiskt finns en teknik för att få till ett bra skär, något som ishockeyspelare över lag aldrig riktigt tränar på. Efter några övningar med frånskjut och skär runt koner så slutade vi träningen med en stafetttävling som vi kallade Rullskyttestafett. Ett uppskattat moment. Barn älskar att tävla och leka och det måste ingå sådana övningar på varje träningspass annars minskar motivationen för träning med tiden.

Stort tack Berit Olofsson, som förutom hjälpte till under träningen också gjorde inköpet av bullar, kaffe, saft m.m. – en viktig mysfaktor för oss Inlinesåkare! Stort tack Erik Rosengren, som var hjälptränaren som visade övningarna och styrde med barnen vilket även Lars Beijersten gjorde. Tack Lars!

Onsdagen den 18:e kl 18 kör vi ett nytt pass på Grimsta Skolgård. Ni är alla hjärtligt välkomna dit.

Tyvärr glömde jag bort att ta bilder men jag såg att några andra gjorde det. Ska försöka få få fram material att lägga upp på vår hemsida.

///Janne Herrström