(Uppdaterad) Karlstad Inline Open den 14 juni. Den första av tre fristående Inline Open-tävlingar denna säsong.

inline-open-samlat.jpg

Inline Open är ett koncept som ska locka alla typer av Inlinesåkare oavsett nivå. Vill man köra sprintlopp så har du möjligheten att göra det eller vill du bara köra ett distanslopp så bjuder Inline Open-tävlingarna på det också. Det är upp till varje arrangör att fritt disponera sina olika lopp. Dock ska både sprint och distans ingå. I Karlstad väljer Team Rollerblade att också lägga till en stafett för att förhöja sin tävling ytterligare. Stafettlagen behöver inte komponeras ihop klubbvis. Vem som helst oavsett klubbtillhörighet kan sätta ihop ett stafettlag och vara med och tävla. Distansloppet gör man i samarbete med Karlstad Stadslopp med en publik på runt 25 000 åskadare som kantar banan. Loppet är ansett som Sveriges största och roligaste Inlineslopp som lockar närmare 800 deltagare. Varje Inline Open-tävling är fristående tävlingar och man tar inte med sig några poäng till nästa tävling.

Nu hoppas vi att Stockholm Speedskaters samtliga medlemmar beger sig till Karlstad likt ett långt lämmeltåg. Lars Klinghagen, SATS Team Rollerblades reslige ledare, hälsar just Stockholm Speedskaters medlemmar extra välkomna till Karlstad den 14 juni.

Här har du all information om Karlstad Inline Open:
nordiskcup-inbj07_v_01.doc

Ö–vriga Inline Open-tävlingar är Varberg Inline Open den 26 juni och Oslo Inline Open 30-31/8 (mer info kommer).

///red