Elitspelarna i hockeylaget Färjestads BK fick en “riktig” lektion i hur man åker skridskor av Barry Publow!

barry-hos-fbk.jpg

Lars Klinghagen, SATS Team Rollerblades store ledare, samarbetar idag med Färejestas BK genom sitt företag SATS Gym. Som en del i den satsningen ingår regelbunden träning på Inlines för att förbättra elitspelarnas skridskoteknik. Ni vet ju som bekant att hosckeyspelare överlag har dålig skridskoteknik, även om de inte själva tror det, men i Färjestad har man Håkan Loob som Sportchef och han vet bättre. Håkan anses fortfarande vara den hockeyspelare som hade den bästa skridskotekniken av alla och dessutom var den snabbast hockeyliraren i världen. Genom Lars Klinghagen och Co kommer hela Färjestads elitlag bli världens bästa skridskoåkare inom ishockeyn och till sin hjälp på vägen tog man in Barry Publow och Aaron Arndt för en kort Inlineskurs. En mycket uppskattad händelse i FBK.

Bra jobbat SATS Team Rollerblade – ni går just nu i bräschen för utvecklingen av svensk Inlines och det är bara för oss andra klubbar att haka på och gå i samma spår. Nästa ishockeyklubb som får testa på samma sak är Stockholmsklubben GötaTraneberg som den 4 juni får sin första lektion i “riktig” skridskoteknik.

Läs mer om Barrys insats med Färjestads BK här!

red///