Nu är det dags för Sthlm Speed:s medlemmar att sätta fart på hjulen för nu ordnar vi en klubbresa till Flaeming Skate i Berlin!

dsc01123.jpg

Planen är att du oljar lagren, byter skenorna mot hjul och ser till att du får plats i klubbkläderna för i april samlar vi oss för att dra iväg på en klubbresa till inlinesåkarnas paradis – Flaeming Skate i Berlin, med över 20 mil slät asfalt att njuta av!

INBJUDAN

När
10-13/4 2008.

Resan
Vi lämnar Svedala torsdag den 10/4 för en flygfärd till Berlin och tar sedan tåget några mil söder ut till Flaeming Skate. Vi rullar fredag, lördag och söndag (hemresa söndag em). I Flaeming kan du rulla direkt från hotellet ut på banan. Det finns olika sträckor att välja mellan och gott om restauranger i området, det är enkelt att rulla in för en lunch eller bara för en kopp kaffe.

Aktiviteter
Eftersom Flaeming Skate erbjuder ett antal olika banor av olika längd så kommer vi att annordna gemensamma turer på så många olika sträckor vi hinner med. Dessutom delar vi upp oss i olika fartgrupper där du själv kan välja vilken fart som passar dig bäst. Vi kommer att anpassa tiderna så att vi prickar in bra restauranger och viloplatser ut med de turer vi planerar. Här finns även en Inlinesarena med en rundbana med doserade kurvor, en inlinehockeyplan och en tränings- och uppvärmningsbana på cirka 500 meter runt anläggningen. Klubben kommer att hyra banan en hel eftermidddag och klubben står dessutom för kostnaden. Här kan alla som inte gjort det förut prova att åka på rundbana och för de som önskar genomförs träning i rundbaneteknik. På kvällarna kommer vi att ta oss in till Berlin för att göra något roligt för de som önskar (resan med tåg tar endast 35 minuter).

OBS! Det kommer att bli mycket friåkning så klart men vi kommer att upprätta ett preliminärt program lite senare.

Vad kostar detta?

Flyg
Flyg med Ryan Air: ca 1050 kr.
Tåg till Luckenvalde vid Flaeming Skate: 100 kr.
Resan från Berlins flygplats (Schönfeldt) till hotellet tar nog ca 1,5 tim, så vi är väl framme ca 23.30 på kvällen om man flyger med Ryan Air. Möjligtvis blir vi hämtade vid stationen väl framme i Luckenvalde.

Boende
Stockholm Speedskaters har förbokat 10 hotellrum för våra medlemmar (alltså 20 bäddar) på Hotell Eichenkranz. Ö–nskar fler delta bokar vi fler rum helt enkelt. Skulle det vara fullt så finns det fler hotell i närheten som vi bokar upp.

Hotell Eichenkranz (dubbelrum) inkl frukost. Pris per person: 36 euro/natt (ca 360 kr) som ni betalar på plats..

På några av bilderna nedan ser ni bilder från hotellets restaurang och hur nära den ligger en av slingorna vi kommer att åka på. Från vårat hotell, som ligger 5 meter från en av slingorna vi kommer att åka på vid Flaemning Skate, är det ca 12 km skön Inlinesväg till tävlingsovalen.

Du som är medlem och vill åka till Flaeming gör detta:
Anmäl dig senast den 30/1 via mailadress flaemingskate@speedskaters.se

OBS! Eftersom vi har bokat hotellrum i förväg så vill vi försäkra oss om att du har beställt din resa till Berlin. Så när du väl anmält att du ska med så har du paxat en sängplats på hotellet som vi håller i 7 dagar åt dig. Inom den tiden ska du ha bokat din resa och anmält det till oss via flaemingskate@speedskaters.se. Då för vi upp dig på listan som klar. På så vis försäkrar vi oss om att du ska med och att ingen paxar en plats i förväg utan att veta om ni kan följa med eller inte. Det tror jag ni alla har förståelse för 🙂

OBS! Boka din egen flygresa via Ryan Air.
Vi kommer att anordna minst 5 bilar som går till Nyköping för avresa med Ryan Air.

På Members Area kan du se vilka som anmält sig:  
http://www.speedskaters.se/medlem/?p=146

Ö–vrig reseinfo och tips
Ryan Air flyger bra tider till Schönfeldt. Rekomenderas.

Andra flygbolag är Air Berlin och German Wings som alternativ.

Flygresan tar 1 timme och tågresan till Luckenwald tar cirka 20 minuter med tåg som går i anslutning till flygplatsen.

Här kan du läsa mer om Flaeming Skate!

Om du har några frågor, kontakta då Janne Andersson via flaemingskate@speedskaters.se

Välkommen med din anmälan!
Tävlings- och arrangörskommittén

Här är några bilder som Janne Herrström tagit dels på rundbanan, som utgör en central plats för hela Flaeming Skate-området och dels några bilder från olika platser ut med de olika sträckorna.

dsc01025.jpg
Rundbanan (200 m).

dsc01035.jpg
I bakgrunden skymtar en Inlinehockeyrink bakom rundbanan.

dsc01028.jpg
Runt anläggningen går en träningsbana som mäter cirka 500 m.

dsc01044.jpg
Det finns gott om platser för lite mat.

dsc01046.jpg
Vanligt krubb i Tyskland kan vi meddela 🙂

dsc01029.jpg
På väg ut mot en av de längre sträckorna runt Flaeming Skate (8 milsrundan).

dsc01072.jpg
På några få ställen kan man möta åkare och då har tyskarna ordnat med en mittmarkering så klart!

dsc01084.jpg
Asfalten är gudomlig och bredden på vägen varierar mellan 3 till 6 meter.

dsc01089.jpg
Det kom en skur när vi tog våra bilder men det torkade snabbt upp i värmen.

dsc01103.jpg
Det här gänget stannade upp för en…

dsc01095.jpg
…för en öl på en av många krogar ut med banorna (Hotell Eichenkranz i detta fall) och vissa andra…

dsc01098.jpg
…var redan klara med sin.

dsc01106.jpg
Banorna går genom grön skogar och vida öppna fält.

dsc01110.jpg
Och som sagt, det finns gott om rastplatser att vila sig på.

dsc01042.jpg
Boka in den 10 till 13 aprill i år och se till att dessa prylar kommer med på resan!!